Om Moderaters moral

Det står nu klart att f.d. Försvarsministern, moderaten Sten Tolgfors, ljög rejält när han hävdade att han inte visste något om den hemliga vapenfabrik som var planerad i Saudiarabien. En skandal som trots detta tvingade honom att avgå några veckor efter att den briserat. Dokument som visade på affären och som kom in till Högerregeringen har helt enkelt hemligstämplats eller inte diareförts. Medvetet! Läs t.ex. i Expressen, Dagens Nyheter eller Svenska Dagbladet

Och när vi nu ändå är inne på f.d. Försvarsminister Sten Tolgfors så berättas det i dag att han numera uppbär en lön på 115.000 kronor i månaden från oss skattebetalare. Moderattoppen får 58.300 kronor i månadslön för sin Riksdagsplats och dessutom ytterligare 56.700 kronor i avgångsvederlag från sin post som minister. Sedan han avgick som minister i slutet av mars har han inte yttrat sig i Riksdagen, han har inte skrivit någon motion. Han har helt enkelt inte gjort någonting. I fall han varit närvarande framgår inte? Enligt Moderaterna är han dock ”aktiv i sin valkrets och i allmänpolitiska frågor”. Goddag yxskaft! Se i Expressen och Dagens Nyheter.

Anslagen till järnvägsunderhåll är nu slut, trots ett uppreklamerat påstått tillägg på 1,8 miljarder. Vi kan alltså räkna med att det går åt skogen i vinter som vanligt.

Slutligen ett tips. Glöm aldrig att stänga dörrar, fönster, luckor och liknande. Det gjorde nämligen någon för en 30-40 år med en taklucka i kyrktornet i Gävle. Sedan dess har tornet använts som toa av ett antal generationer duvor. En nyligen gjord sanering som tog 200 timmar till en total kostnad av 80.000 kronor innebar bortforslande av 2 ton fågelbajs! Så kan det gå när inte haspen är på!

Lämna en kommentar

Under Fred, Järnvägar, Militär, Moderaterna, Tolgfors

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s