Om att sparka på Sverigedemokraterna

Det är ett par dagar sedan som jag tyckte till något om Sverigedemokraterna och Jimmie Åkessons vedermödor att tvätta gödsel ren från skit. Men, jag har lite känt det som att sparka på någon som redan ligger utslagen. Men, naturligtvis är det så att man kan inte låta bli att säga sanningen bara av en sådan anledning. I dag försöker Jimmie Åkesson måla på en fernissa av anständighet över rasismen och högerextremismen inom Sverigedemokraterna. Allt för att försöka bli accepterad i de finare salongerna och locka till sig missnöjesväljare. När Jimmie Åkesson en gång i tiden gick med i Sverigedemokraterna var partiet öppet rasistiskt och högerextremt. Partiet hade sina rötter i BSS, Bevara Sverige Svenskt och Nynazistiska grupper. Men Jimmie Åkesson valde trots detta att gå med i partiet. När han 2005 valdes till partiordförande efter en snabb karriär sade han: ”Helst ska vi inte ha några icke-svenskar alls i Sverige.” Och trots Jimmie Åkessons ständiga försök att dölja dessa rötter och stämningar poppar dom upp ideligen. Och detta beror naturligtvis på att rasismen, främlingsfientligheten, högerextremismen, nynazismen, elitismen osv finns ingrodd i väggarna. Vad är då ”icke-svenskar” i Jimmies och andra SD:ares sinne? Är dom själva ”svenskar”? Titta ett par generationer bakåt! Är samer ”svenskar”. Bland det mest ”svenska” vi kanske kan komma på är Calle Jularbo. Hans mamma och pappa var resanderomer. Jag härstammar själv från vallonsläkt och bland mycket annat innehåller jag visst ryskt blod via en i Roslagen ilandfluten överlevande rysk sjöman. Jag har gått och gift mig med en älskling som innehåller italienskt och en massa danskt blod ovanpå allt. Människor har alltid flyttat omkring i världen. Ibland i stora omflyttningar, ibland i form av enstaka människor. Sverigedemokraternas syn på världen fungerar helt enkelt inte. Fortsätt att sparka på dom, även om dom just nu har tvingats ner på marken!

Vet ni vem som i en riksdagsmotion skrivit: ”Kameraövervakning kan avskräcka från brott, bidra till att avbryta brott, bidra till att identifiera gärningsmän och skapa bevisning, förhindra nya brott genom att gärningsmän lagförts tack vare ovanstående, öka tryggheten”? Jo, det är SD:s Kent Ekeroth som skrivit så i en riksdagsmotion! Det där med att filma brott är något som den gode Kent skulle tänkt på när han började använda sin mobil för några år sedan…

Våra EU-höjdare lyckades inte komma överens om slantarna. Mötet om långtidsbudgeten avbröts helt enkelt innan man kommit någon vart, men innan man började slåss i varje fall. Det handlar om att vissa inte vill avskaffa bidragsraseriet inom jordbrukssektorn, andra vill hålla den våldsamma byråkratin igång medan en del som inte får ut så mycket av detta slöseri inte vill betala. Hade dom fått del av slöseriet hade det däremot inte varit något problem? Om jag förstått det hela rätt så var det enda dom lyckades komma överens om var att skära ner utvecklingsbiståndet till världen utanför EU. Sverige hade precis lyckats avskaffa bidragsvansinnet till bönderna när vi gick med i EU. Och det är ju hit det mesta går. Man får betalt för att odla, man får betalt för att låta bli att odla, man får betalt för att skörda, man får betalt för att låta bli att skörda, man får betalt för att sälja, man får betalt för att inte sälja. Man får betalt vad man än gör även om det inte ens behövs. Avskaffa bidragsvansinnet så är nog de flesta andra problem lösta. Läs i Aftonbladet och lite till i Aftonbladet.

Och så har vapenvilan mellan Israel och Gaza redan brutits. En ung palestinier som beväpnad med en palestinsk flagga ville placera denna i den demilitariserade zonen som Israel skapat inne på palestinskt område vid gränsen upplevdes av de välbeväpnade israeliska soldaterna som ett stort hot mot Israels säkerhet. Han sköts ihjäl!

Jag ser för övrigt att EU totalt importerar varor för 2 miljarder kronor per år som är märkta med ”Made in Israel” trots att dom i själva verket kommer från bosättningar på ockuperad palestinsk mark som enligt internationell lag är illegala. Detta samtidigt som EU köper varor för totalt 130 miljoner kronor från Palestinska områden. Det officiella EU-stödet till Israels illegala ockupation kan sägas vara massivt.

Lämna en kommentar

Under EU, Gaza, Högerextremism, Israel, Palestina, Rasism, Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s