Faran med frälsning

Dagens skratt måste vara det jag fick när jag läste Göran Skyttes kolumn i dagens Svenska Dagbladet. En gång i tiden var Göran Skytte en progressiv och radikal tänkande man. Journalist med radikala funderingar och samtidigt musiker med lika spännande tankar. Men sedan hände tydligen något, Göran Skytte blev skjuten med en pil av vår Herre. Han blev helt enkelt frälst och i samma veva måste han ha fått en smäll i huvudet. I dag är han en i allmänhet ganska tråkig journalist ute på Högerkanten som jag tycker mest gnäller. Det är ju så att om man gnäller från vänster är man spännande och om man gnäller från höger så blir man tråkig! Men dagens kolumn är faktiskt rolig. Det börjar med att politiken är tråkig enligt Göran. Och så får ju alla de Rödgröna partiledarna en känga var (om han ens kommer ihåg namnet) följt av att Högeralliansledarna egentligen ju är bra, men Göran Skytte är lite pessimistisk just nu så det är synd om dom att det inte går så bra. Att karakterisera Annie Lööf med: – ”Många bedömare säger att hon är dålig, men jag håller inte med. Tvärtom tycker jag hon i dag är den som – till skillnad från andra – förmår sprida lite glans åt allianspolitiken, en känsla för lust och iver för politik och regerande.” Visst är han rolig? Det är alltså Centerledaren Annie Lööf han beskriver.

År 1980 så uppgick de totala finansiella tillgångarna i världen till 109% av hela världens totala BNP. Ett kvarts sekel senare, 2006 hade siffran stigit till 346% av världens totala BNP. Finansindustrin är den överlägset mest vinstrika. 2006 var den totala vinsten 788 miljarder dollar, en dubblering sedan 2000. Vinsten per anställd är 26 gånger högre än inom andra former av verksamhet. I USA kom 40% av de totala företagsvinsterna från finansiell verksamhet 2007. Är det någon som fortfarande undrar över vilka det är som håller på att ta makten över världen? Och är det någon som är förundrad över att Madde valt en slipsnisse som tjänar sina slantar (och dom är många) på att skyffla runt aktier att förlova sig med?

Produktutveckling! Jag såg att det stod en pumpflaska med flytande tvål på diskbänken – med pepparkaksdoft! Håll med om att det är verklig produktutveckling. Den som kom på den idén förtjänar Nobelpriset.

Lämna en kommentar

Under Ekonomi, Högeralliansen, Lööf, Skånetrafiken, Slipsnissar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s