Erkänn Palestina

Jan Björklund och Folkpartiet har helt plötsligt gjort helt om. Och nu är det på gång en svensk röst i FN för att Palestina ska få status som permanent observatör. Det är dags att ge de krafter i Palestina som vill lösa konflikten på fredlig väg stöd genom att ge dom framgång i sitt arbete. Om man fortsätter med att blint följa israeliska krav på att utestänga Palestina är den enda effekten att dagens tillstånd där Palestina är likt en av Israel ockuperad apartheidstat samtidigt som de grupper som vill lösa konflikten med våld får ökat stöd. Bra tänkt Jan Björklund. Synd att du inte kom fram till detta för länge sedan..

Och så ser jag att Dagens Nyheter upptäckt att bankerna tjänar mångmiljardbelopp på kortavgifter. Bankerna gör i dag allt för att tvinga sina kunder att använda sig av kortbetalning istället för kontantbetalning. Och det finns ett skäl till detta. Bankerna tjänar nämligen mångmiljardbelopp på kortbetalningarna.

2009 fick Sverige en ny Offentlighets- och sekretesslag. Sedan dess har Högerregeringen genomfört sextionio (69) förändringar. Alla innebärande inskränkningar! Det är mängder av handlingar som enligt lagen skulle varit offentliga, men där Högerregeringen bestämt att man vill dölja innehållet för media och allmänheten. Nu ska Konstitutionsutskottet granska en del ärenden som är extra tveksamma till varför det ska hemlighållas.

Dagens skratt får jag när jag läser Erik Bengtzboe som är förbundsordförande i Muf. I ett långt debattinlägg tycker han att Moderaterna ska sluta kalla sig Borgerliga. Dom ska inte heller kalla sig Höger, Konservativa, Moderata, Liberala, Nationalistiska och jag vet inte allt. Den slutliga beteckningen kommer nog att bli ”VI”!

Fast det finns konkurrenter till dagens skrattpris. Ett är när jag läser om utländska kommentarer till att BR och Toys R Us i sina nya julklappskataloger har pojkar som leker med dockor eller flickor som leker med bilar. Det är ett av det mest fruktansvärda övergreppet på barnen i modern tid enligt vissa kommentatorer runt om i världen. – ”Fler surrealistiska nyheter från det ockuperade Sverige. Den mest vansinnigt socialistiska, vaksamma, omhändertagande och helt enkelt paranoida samhälle i världen har nått sin bottenpunkt”. är en kommentar. – ”Jag tycker det är så extremt sjukt med pojkar som leker med dockor”. Eller: – ”Pojkar som leker med dockor och dockhus, det är galet.” Eller: – ”Så politiskt korrekt att jag mår illa” är andra exempel. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. All heder åt BR och Toys R Us som vill utöka sin kundkrets.

Slutligen noterar jag att enligt en undersökning som TV4 gjort så är 63% av skåningarna villiga till att få höjd skatt om pengarna går till sjukvården. Men den ”borgerliga femklövern” envisas med att fanatiskt hålla skatten nere och därmed också kvaliteten i vården. Det är nämligen nu dags för de fem borgerliga partierna (inklusive Miljöpartiet alltså) att besluta om oförändrad skatt och fortsatta neddragningar inom sjukvården.

Åsså är det visst på gång med en ny upphandling av ambulanssjukvården i Skåne. Förra gången gick det käpprätt åt skogen. Snälla, kan vi inte få moderaten Pia Kinhult utbytt?

Lämna en kommentar

Under Bankerna, Björklund, Feminism, Folkpartiet, Högeralliansen, Israel, Moderaterna, Palestina, Privatisering, Sjukvård, Skåne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s