Israels motarbetande av fredsansträngningarna

I går godkände en mycket stor majoritet i FN (bland annat Sverige) att uppgradera Palestinas position i FN. Rösträtt får man fortfarande inte, men yttranderätt. Egentligen var det i stort sett bara Israel, USA och några av deras vasaller som röstade emot. Förhoppningen är att det nu ska göras förnyade försök att få till stånd seriösa förhandlingar om att få till stånd en tvåstatslösning där Israel och Palestina kan leva i fred som grannar inom gränser som är acceptabla för båda parter. Men, det finns grupper på båda sidor som inte vill ha en fredlig överenskommelse. På den palestinska sidan finns det militanta grupper som inte accepterar en judisk stat och som kräver att alla palestinier som flytt från det som i dag är Israel ska ha rätt att återvända. Den officiella palestinska myndigheten på Västbanken accepterar dock i dag sedan länge en israelisk stat som granne till ett framtida Palestina. Även Hamas, som efter valet styr i Gaza, uppger i dag att dom accepterar en israelisk stat. Men i dag är den stora bromsklossen istället den israeliska staten. Det största hindret för en fredsöverenskommelse är alla de israeliska bosättningar som byggts upp inne på ockuperad mark i det som skall bli Palestina. Och för att ytterligare visa att man inte vill ha någon fredsöverenskommelse godkände den Israeliska regeringen i dag byggandet av ytterligare 3.000 nya judiska bostäder inne på ockuperad palestinsk mark. Israel vill helt enkelt inte ha seriösa förhandlingar om fred. Israel vill helt enkelt inte att det ska finnas en palestinsk stat.

Jimmie Åkesson har många problem. Hans utlovade Nolltolerans blir dyr för honom. Att det dröjer med att kasta ut Erik Almqvist och Kent Ekeroth från Riksdagen förklaras av att Jimmie Åkesson absolut inte vill ha de som står på tur invalda i Riksdagen. En har gått ur partiet, en annan har tidigare ratats. Rasister har inte i vår Riksdag att göra.

Jag läser en mycket intressant fråga. Varför kan en hel domstol åka till Rwanda för att titta under en rättegång, men en polis kan inte åka till England för att förhöra Julian Assange? Ärendet med beskyllningarna mot Julian Assange innehåller många frågetecken. Jag tar inte ställning till om anklagelserna mot honom är sanna. Det är mycket möjligt att dom är detta, och i så fall ska han dömas för detta. Men, det finns många frågetecken. Varför förhördes inte Julian Assange medan han var i Sverige, och även uppsökte polisen för att bli förhörd? Varför kan man inte klart deklarera att man inte ska utvisa honom till USA? Varför kan man inte bara åka till England och förhöra honom? Eller varför inte göra det via telefon? Vad är det som styr polisens och åklagarens arbete? Är det någon dold agenda, eller bara ren prestige?

Åsså ser jag att Carola och Runar inte kan komma överens om vårdnaden av Amadeus. Står det inte på något ställe i Bibeln att man inte ska bråka?

Och när vi nu är inne på det religiösa ämnet, så ser jag att den katolske prällen Zbigniew Golebiewski varnar för att titta på nya Julkalendern, Mysteriet på Greveholm. Han tycker att man sysslar med skadliga ockulta saker när ungarna tydligen leker ”Anden i flaskan”. Stackars Zbigniew som inte kan njuta av humor.

Jag är själv mer oroad över alla skadliga sagor och lögner som barn luras att tro på när dom besöker kyrkan (eller moskén eller synagogan eller…). Det har ju återigen poppat upp en debatt om lucia, skolavslutning osv i kyrkan. Jag kan i och för sig acceptera att man sjunger psalmer som Lucia och Den blomstertid eftersom denna musik för de flesta har en annan betydelse än som religiösa psalmer. Men skolelever ska INTE tvingas delta i religiösa mässor på skoltid. Man kan i undervisningen gärna besöka kyrkor, synagoger, moskéer, tempel eller vad det nu kallas för att lära sig. Men där går gränsen.

Men musiken som sådan accepterar jag som sagt. Vi lyssnar ofta på musik som vi gillar, även om texten inte stämmer för oss. Jag älskar reggaemusik. Och spelar med stor behållning musiker som Bunny Wailer. Men drogromantiken försöker jag låta bli att lyssna på…

Lämna en kommentar

Under Assange, FN, Israel, Palestina, Rasism, Religion, Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s