Lite ekonomi, lite EU och lite sport

Anders Borg fortsätter sitt motstånd mot ett svenskt medlemskap i en Europeisk bankunion. Ett motstånd som jag är övertygad om att han har stöd för från en majoritet av det EU- / Euro-kritiska svenska folket. Det är bara att hoppas att han håller fast vid sitt motstånd mot att låta den ständigt växande svulsten, som EU är, självgående utveckling att ständigt lägga under sig allt mer. Men man är inte helt eniga inom Högeralliansen. Precis som väntat ploppar den folkpartistiske EU-älskaren Carl B Hamilton upp och argumenterar för att Sverige ska fortsätta att avskaffa sin frihet och istället överlämna denna till anonyma europeiska byråkrater i Bryssel, Paris och Berlin.

Och på tal om EU så ser jag att Ewa Björling lyckats väcka EU-bossen José Manuel Barroso genom sina hot när det gäller klåfingrigheten när det gäller snuset. I EU ska de små nationerna hålla tyst och lyda verkar vara valspråket. Det är ju tur att enligt de senaste siffrorna så tycker faktiskt nästan hälften av svenskarna trots allt att Sverige ska vara medlem i EU. Hela 10% tycker att vi ska införa Euron. Det är ju till och med dubbelt så många som Folkpartiet.

Och på tal om ekonomi så ser jag att Sverige nu har deflation, dvs att priserna sjunker. Och hur trevligt detta än kan låta, så är det INTE bra!

Regeringen försöker skönmåla situationen på järnvägen skriver Svenska Dagbladet. Vår Moderata Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd har mycket svårt att prata sig ur det faktum att situationen är skandalös. Om det är problem just medan det faller jättemycket snö, det kan jag förstå. Men att det fortsätter är skandal. Det är inte många tåg som är i tid på Skånebanan som passerar utanför fönstret, Helsingborg – Åstorp – Hässleholm – Kristianstad. Det är nog fler tåg som är inställda än som är i tid. Och vi har alltså fått max 10 cm snö. Det fungerar INTE.

Och så ser jag att till och med Fredrik Reinfeldt har lite synpunkter på skoltalibanen Jan Björklunds pluggskola. Det går åt fel håll!

Med anledning av ett uttalande från EU-Domstolen om sportsändningar i TV har Expressen frågat vilken TV-kanal läsarna helst vill se stora sportevenemang i. När jag nu tidigt på kvällen kollar resultatet har Viasat och C More fått vardera 1% av rösterna. Eurosport och TV4 har fått vardera 2% av rösterna. Resterande röster, 94%, har tillfallit SVT. Och det är ju ett bra betyg för Public Service om man uttrycker det så. Och då får man tänka på att ett antal idrottshatare säkert röstat på de kommersiella kanalerna för att slippa sporten i SVT!

Lämna en kommentar

Under Borg, EU, Euro, Idrott, Järnvägar, Media, Public Service, Skolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s