Om öppna gränser

I sitt kommande partiprogram är Centerpartiet på väg att skriva in ett krav på att Sverige ska införa en helt fri invandring. Ett, i varje fall i teorin, mycket sympatiskt förslag. Fast jag tycker det verkar som om huvudskälet handlar om arbetskraftsinvandring. Dvs arbetsgivares rätt att importera billig arbetskraft som sedan kan missbrukas. Men, det ska erkännas, man talar också om flyktingars rätt till att få en fristad. Trots allt ett, i teorin i varje fall, mycket sympatiskt förslag. Som man kanske kan förstå är vår moderata Utvisningsminister Tobias Billström mycket kritisk. Han tycker att dagens regler för arbetskraftsinvandring fungerar bra, och vill ju av naturliga skäl inte ha fler flyktingar. Det överensstämmer ju inte med EU:s regler. Och att han tycker att reglerna för arbetskraftsinvandring fungerar bra kan jag förstå. Det var ju bara några dagar sedan det avslöjades att McDonalds-restauranger hade tagit betalt av arbetssökande från Asien för att sedan utnyttja dom när dom kom till Sverige. Fungerar bra?

MatteSedan har jag svårt för att låta bli att skratta när jag läser att Mattecentrum fått ett preliminärt Nej i Stockholm på en ansökan om bidrag för att utöka deras gratishjälp med matteläxor. Mattecentrum driver helt ideellt s.k. Räknestugor på många håll i landet där man hjälper skolelever med matten. Och nu söker man bidrag för att kunna utöka denna service som är helt gratis för eleverna. Man har nu fått ett muntligt besked i Stockholm om att ansökan inte kommer att beviljas då verksamheten konkurrerar med de kommersiella aktörer som med hjälp av RUT-bidrag tar betalt för samma service. När DN vill ha en kommentar från ansvarig politiker, folkpartistiska skolborgarrådet Lotta Edholm, har ”hon inte hade tid att besvara frågor kring detta.” Vi kan av detta utläsa att det inte är att hjälpa skolelever med läxorna som är huvudmålet med RUT-bidragen till de som har råd, utan istället är huvudmålet att skapa en marknad för de som vill tjäna en hacka på detta. När Lotta Edholm så småningom inser hur upprördheten sprider sig går hon snabbt ut med ett uttalande om att frågan inte är avgjord än. Kan man hoppas att debatten får de borgerliga högerpolitikerna i Stockholm att inse det absurda i det ursprungliga beslutet?

I ett debattinlägg i Svenska Dagbladet klagar moderaten Anti Avsan över den dåliga kvaliteten på många motioner som lämnas in i Riksdagen. Troligtvis handlar det främst om motioner som lämnas in av riksdagsledamöter som inte har Anti Avsans goda insikt i vad som är rätt och fel. Hur som helst tycker Anti Avsan att det lämnas in alldeles för många motioner. Mitt förslag är att Anti Avsan sätter sig själv beväpnad med ett basebollträ och avgör vilka motioner som överensstämmer med hans åsikt, och därmed får lämnas in eller som inte stämmer med hans åsikt, och därmed inte får lämnas in utan motionären får en smäll på fingrarna med baseballträet. Dom behöver i varje fall inte skjutas. Hur som helst har Anti Avsan själv bättrat på statistiken över onödiga motioner genom att lämna in en motion om just detta. – ”Avsan är före detta polis och är numera till yrket rådman vid Stockholms tingsrätt. I en bok om palmemordet, Affären Anti Avsan (2008), pekar journalisten och publicisten Sven Anér ut Anti Avsan som den s.k. Dekorimamannen, som synts i direkt anslutning till platsen och tillfället för mordet på Olof Palme. Avsan har konsekvent vägrat kommentera dessa uppgifter.” Citatet kommer från Wikipedia.

Slutligen kan vi notera att Aftonbladets Kulturredaktion just nu granskar den högerextrema och rasistiska världen på Internet. Och jag ”roade” mig med att gå in på en del av dessa sajter och läsa lite. Och det visade sig snabbt att det inte alls kunde handla om att ”roa” sig. Det var vidrigt! Jag blev direkt illamående av att läsa vad som sprids på dessa gödselspridande sajter. FY FAN! Ibland är det svårt att hålla fast vid tron på yttrandefriheten.

Lämna en kommentar

Under Centern, Migrationsverket, Moderaterna, Nazism, Olof Palme, Rasism, RUT-avdrag, Skolan, Stockholm, Tobias Billström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s