Politiska funderingar

De interna protesterna mot Moderaternas ”vänstervridning” blir allt mer uppenbara. I dagens Svenska Dagbladet skriver den politiska chefredaktören PJ Anders Linder bland annat ”Om något har nått vägs ände är det Moderaternas taktik att visa sig radikala och moderna genom att tala illa om sitt förflutna”. Och han argumenterar också för ”Ekonomisk egenmakt är en fråga om såväl samhällsekonomi som ökad självständighet, trygghet och frihet. När fler får möjlighet till lite större besparingar skulle fler våga säga adjö till sin chef och byta jobb. Fler skulle ha kapital att starta företag. Man skulle klara kriser bättre”. Till PJ Anders Linder vill jag berätta att det finns en annan metod att göra medborgarna lite mer självständiga och ”våga säga adjö till sin chef och byta jobb”. Nämligen att åter ge Sverige en A-kassa värd namnet. En A-kassa där den som blir arbetslös kan upprätthålla en någorlunda standard. DET skulle göra oss mer villiga att byta jobb och chansa på något bättre istället för att stanna kvar i rädsla för att bli arbetslösa. Men i övrigt tycker jag det är spännande att läsa om en ökad intern kritik mot ”vänstervridningen” inom Moderaterna och ilskan över att ”traditionella moderata värderingar” skuffas undan i garderoben.

Stefan LöfvenEnligt Stefan Löfven beror Sverigedemokraternas framgångar på Högerregeringen. Och dom har en stor skuld för att ha skapat ett samhälle där en liten grupp fått det mycket bättre (de som redan hade det riktigt bra), en stor grupp i mitten har fått det lite bättre medan de som tidigare hade det taskigt har fått det mycket sämre. Starkt ökade klyftor i samhället har gett underlag för ett missnöjesparti som kan skylla alla problemen på andra och komma med enkla lösningar. Men Stefan Löfvens Socialdemokrati har en nästan lika stor skuld genom att inte vara det oppositionsparti som är deras uppgift. Det är många som har svårt för att skilja på Moderaterna och Socialdemokraterna. ”Det är samma skit båda två” är en ganska väl spridd syn på saken. Snälla Stefan, det partiet gjorde mot Håkan Juholt var en skam, och den politik av eftergifter som just nu förs är lika skamlig.

Skåne har drabbats av ”snöstorm”. Dvs det blåser rejält och samtidigt kommer det snö. Det har blåst hela dagen, och det blev rejält kallt att gå ut även om det bara var -4 ungefär. Under eftermiddagen började det dessutom snöa. Då befann jag mig på skogspromenad med sonen, så vi blev rejält vita innan vi var hemma. Nu på kvällen har snöandet lättat, blåsten minskat och temperaturen börjar stiga. Prognosen pratar om flera plusgrader till morgonen, så den nederbörd som faller under natten lär väl närmast vara regn snarare än snö. Dvs det lär vara halt i trafiken. Och troligen ingen vit jul trots snöfallet i dag.

Och det finns därför anledning att läsa Björn Collins krönika i Aftonbladet om hur främst unga killar kör i trafiken. Det finns tyvärr alldeles för många i trafiken som fortfarande inte har vuxit ifrån att använda bilen som leksak istället för transportmedel. Det finns en hel del unga killar som verkligen inte borde ha körkort eftersom deras mognad inte kommit längre än till tolvårsåldern. Jag säger inte att det beror på just detta den olycka som hände tidigt i morse precis utanför Åstorp. Men tittar man på var olyckan hände, vilka bilar det verkar vara, hur dom ser ut efter smällen och vad man kan läsa mellan raderna så blir min spontana tanke att det handlar om två unga killar som kört på tok för fort. Se Helsingborgs Dagblad, Sydsvenskan, Aftonbladet och Expressen. Det kan i varje fall inte skyllas på halka eftersom detta var långt innan snön kom så det var barmark. Det finns tyvärr allt för många som ser ett körkort som en mänsklig rättighet. Det finns på tok för många i trafiken som skulle ha blivit fråntagna sina körkort pga bristande mognad.

Slutligen ser jag att Knugadottern Madeleine Bernadotte nu har fastställt datum då hon ska gifta sig med sin Slipsnisse Chris O’Neill från skattesmitarön Caymanöarna. Det ska visst ske den 8 juni. Jag får redan nu börja att planera hur jag ska hålla mig undan veckan innan och veckan efter så att jag slipper hysterin. Synd att jag inte kan åka utomlands då. Gå med i Republikanska Föreningen. Läs vad Vilhelm Moberg hade att säga.

Wilhelm Moberg:
Kring konungen med Guds nåde och hans anförvanter har i alla tider uppblommat en rik flora av servilitet och inställsamhet, kryperi och allsköns fjäsk.

Lämna en kommentar

Under A-kassa, Bilism, Moderaterna, Monarki, Republik, Samhällsklyftor, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s