Om Caremaskandal och Moderater

Aftonbladet berättar i dag om dom mycket intima kopplingarna mellan Moderaterna, Vårdkoncernen Carema och lobbyföretaget Timbro. När Caremaskandalen blossade upp som värst kopplades Henry Sténson in som förste krishanterare. Samme Henry Sténson är ordförande för Moderaterna i Stockholm. Och kopplingarna mellan Carema och Moderaterna är många fler. Och det förklarar ju en hel del… Precis som det finns starka personliga kopplingar mellan Sossar och Facket så finns det samma kopplingar mellan moderater och Näringslivet. Det är inget konstigt med det.

Pengar kan användas till mycketDen 11 december berättade jag om en debattartikel från MUF:aren Erik Bengtzboe där han bland annat argumenterade för Platt skatt. Enkelt uttryckt innebär Platt skatt att personer med högre inkomster inte tar det extra ansvar för samhällets finansiering som progressiv skatt innebär. Platt skatt finns i stort sett inte heller inom västvärldens välfärdsländer. Men det finns naturligtvis de som nappar på tankarna. En sådan är Björn Tarras-Wahlberg som tidigare representerade de svenska (icke)Skattebetalarnas Förening. Och som i dag representerar deras internationella organisation World (non)Taxpayers Associations. Och han blir naturligtvis lycklig eftersom en Platt skatt gynnar de med höga inkomster (och missgynnar de utan inkomster eller med låga inkomster). Exempel på länder med Platt skatt är Kirgizistan, Kazakstan, Makedonien, Mongoliet och Albanien. Men det jag reagerade direkt på när jag läste Björn Tarras-Wahlbergs artikel var när han skulle försöka förklara hur en rejäl skattesänkning för höginkomsttagare skulle finansieras. Ordagrant skriver han: – ”Om vi också tar bort det svårbegripliga jobbskatteavdraget skulle vi få in ytterligare 65 miljarder kronor.” Mycket pengar som är helt obegripligt till och med för skattesänkarmaffian! Fast Platt skatt är inte ens populärt hos det officiella Moderaterna. Förslaget straffar de med lägre inkomster skriver i ett svar Moderaten Fredrik Schulte som har ansvar för inkomstskattefrågor för Moderaterna i Riksdagens skatteutskott. Om han menar att Platt skatt eller Jobbskatteavdrag ”straffar de med lägre inkomster” kan vi ju fortsätta att fundera över. Både och skulle jag vilja säga.

Dagens väljarundersökning hittar vi i Expressen och är gjord av Skop. I den här undersökningen är det Miljöpartiet (+2,8), Kristdemokraterna (+1,5), Sverigedemokraterna (+1,4) och Folkpartiet (+1,3) som är de stora vinnarna. De stora förlorarna är Moderaterna (-3,1), Socialdemokraterna (-1,8) och Vänsterpartiet (-1,4). Socialdemokraterna är störst (31,5%) följt av Moderaterna (29,1%), Miljöpartiet (10,3%) och Sverigedemokraterna (7,8%). Under spärren hittar vi Centerpartiet (3,9%). Egentligen inte så mycket nytt alltså om man tar hänsyn till felmarginalen.

Jag hörde på nyheterna att det inträffat en svår trafikolycka i Dalarna när en bil fått sladd i en kurva och frontalkrockat med en ambulans under utryckning. Flera personer fick svåra skador och flera ambulanser kallades till platsen – både från Sverige och Norge. Men det visade sig att det inte fanns en enda polis i tjänst i distriktet. Inte en enda! Ambulanspersonalen fick helt enkelt börja dirigera trafiken. Har vi inte fått en massa nya poliser? Det har ju vår Moderata Justitieminister upprepat om och om igen. Har dom fått julledigt allihop?

Lämna en kommentar

Under Apotek, Moderaterna, Polisen, Privatisering, Skatter och ekonomi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s