Om förtroende för politiker, banker och USA

Aftonbladet har med hjälp av Sifo undersökt svenska folkets förtroende för partiledarna. I överlägsen ledning hittar vi naturligtvis Fredrik Reinfeldt som leder med 62-48 över Stefan Löfven. I botten hittar vi naturligtvis Jimmie Åkesson med 13%. Intressant är Annie Lööfs usla siffror, hon får stryk av till och med Jonas Sjöstedt med 24-20. Och Annie Lööf är också den stora förloraren sedan förra undersökningen. Ännu intressantare är att bara 9% av de egna få kvarvarande Centerväljarna har stort förtroende för Annie Lööf. När det gäller att sakna förtroende leder Jimmie Åkesson överlägset med 55% före Annie Lööf med 19%. Intressant är att det är fler som helt saknar förtroende för Jan Björklund och Göran Hägglund också jämfört med Jonas Sjöstedt. Och faktum är att Stefan Löfven är den partiledare som minst antal svenskar saknar förtroende för. Allt fler börjar inse att enda sättet att rädda kvar Centern i Riksdagen är att byta ut Annie Lööf.

SwedbankSvenska Dagbladet fortsätter sin serie om det kommande kontantfria samhället. Sedan Swedbank, som är enda bank i Skånska Perstorp, bestämt sig för att slopa kontanterna får företagen i kommunen problem. Och många hotar att lämna Perstorp. Men, trots namninsamlingar där flera tusen av kommunens 7.000 innevånare skrivit på så är Swedbank envisa. Kontanterna ska slopas och kunderna ska tvingas använda kort, det är ju mer lönsamt för Swedbank. En bank som en gång i tiden hade sina rötter i folkrörelsen Sparbankerna men som sedan utvecklats till något helt annat. Perstorps kommun arbetar hårt på att försöka locka en annan bank till Perstorp. Kan vi hoppas att man lyckas och att kunderna överger Swedbank. Kräv Kontanterna Kvar, handla med kontanter! Kräv service av din bank. Hur det kan gå för de som slopat kontanterna ser vi i dag när Nordeas teknik strulade. Mitt i mellandagsrean gick det inte att betala med Nordeas kort.

Och så hör vi om hunden Hutch som fallit offer för den ökade mängden varg. Ja, det är inte en varg som dödat Hutch. Det är en fårägare som sköt Hutch i tron att han var en varg. Och det utan att Hutch ens hade attackerat några får. Skjutgalna finns i Sverige också!

Slutligen lite statistik. 5% av världens innevånare bor i USA. Men 20% av alla som sitter i fängelse i världen sitter inspärrade i USA. Sedan 1970 har antalet som sitter inspärrade i fängelse ökat med 800% i USA. I dag sitter 0,73% av alla amerikaner inspärrade bakom galler. I Ryssland är siffran 0,49%, I Kina 0,12% och i Sverige 0,07%. Det innebär att av min hemkommuns ungefär 14.000 innevånare så sitter nästan 10 i fängelse. Hade det varit i USA hade mer än 100 suttit inspärrade. Har man mindre brottslighet i USA?

Och kanske ska vi berätta att lärare i USA nu uppmanas att beväpna sig. Och att skytteklubbar erbjuder gratis skytteutbildning till lärare. Man kan inget annat än ruska på huvudet.

Lämna en kommentar

Under Bankerna, Centern, Kriminalvård, Lööf, USA, Vargar, Väljarundersökning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s