Olaglig terror

Så här års är det dags för den årligen återkommande smällarterrorn. Tiden då ett stort antal barnrumpor springer omkring och tycker det är roligt att slänga fyrverkeripjäser omkring sig. Hur dessa småglin kommer över leksakerna har jag inte riktigt förstått. Vad jag vet så är det en 18-årsgräns för att göra inköpen. Det vill säga antingen är det oseriösa försäljare som struntar i lagen för att tjäna lite extrapengar. Eller också är det totalt omdömeslösa föräldrar eller större syskon som förser småglinen med leksakerna. Och varje år tänker jag på alla hundar och andra djur som skräms upp och blir skräckslagna. Alla småglin som får leva resten av livet med tinnitus därför att det smällt lite för nära ett öra. Eller de som förlorar ett finger eller två i en misslyckad smäll. Det är dags för en rejäl skärpning av reglerna. Bland annat innebärande att man ska ha polistillstånd för att skjuta, och att detta ska visas upp när man köper pjäserna. Sedan kan man omedelbart börja med att poliser (eller social myndigheter) går runt lite diskret och kollar upp vad som händer dagarna före nyårsafton. Att följa med småglinen hem till föräldrarna och lyssna på glinens och föräldrarnas bortförklaringar kan kanske vara intressant. Men, några poliser som har tid att befinna sig utanför sin polisbil tror jag inte det finns. Förbjud skiten!

Svenska Dagbladet fortsatte i går sin granskning av de svenska bankkolossernas hårdföra kampanj för att tvinga oss att sluta använda kontanter och istället bara använda kortbetalningar. Bankernas argument med miljöskäl, säkerhetsskäl och liknande är egentligen bara en omskrivning av ”Vi tjänar rejält med kosing på att ni betalar med kort”. Faktum är att korthanteringen är en mycket bra affär för bankerna. Det handlar om många sköna miljarder som kan stoppas i fickan, Varje gång du handlar med ditt kort får affären betala en avgift till banken (handlar det om ett kreditkort är avgiften mångdubbelt högre). Dessutom får du ju betala en avgift till banken bara för privilegiet att ha denna plastbit i plånboken. Ha i åtanke att de stora bankkolosserna gör inget av vänlighet, dom gör det för att ägarna ska tjäna mer pengar.

Slutligen ser jag att Sverigedemokraten Erik Almqvist nu bestämt sig för att lämna Riksdagen och även Sverigedemokratiska partiet. Tydligen blev det lite väl mycket att på fyllan (en situation där SD-politiker tydligen ofta befinner sig i) och skrika rasistiska tillmälen och sedan beväpna sig med järnstänger för att statuera exempel blev för mycket. Intressant är att f.d. partikollegan Kent Ekeroth som befann sig i samma situation fortfarande sitter kvar i Riksdagen. Jag tycker du ska ta samma beslut Kent!

Lämna en kommentar

Under Bankerna, Privat, Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s