Nytt år – nya föresatser

Högerregeringen 2012Som man frågar får man svar. Dagens Nyheter berättar i dag om en undersökning som Skop gjort och som visar att de flesta svenskar tycker att Högerregeringen gör ett relativt bra jobb. 2 av 3 tycker att Team Reinfeldt gör ett bra jobb och den andel som tror att ett Rödgrönt alternativ skulle göra ett bättre jobb minskar. Samma dag berättar Aftonbladet om en annan undersökning som dom låtit Sifo göra och som visar att nästan alla ministrar i Högerregeringen får ett sämre betyg i år än förra året. Här får Anders Borg högst betyg med 3,8 följt av Fredrik Reinfeldt med 3,5 och Carl Bildt med 3,4. Detta är de enda som får över 3,0. Sämst till ligger Tobias Billström med 2,4 och Erik Ullenhag, Annie Lööf, Hillevi Engström samt Ulf Kristersson som alla får 2,5. 17 av de 24 har fått sämre betyg. Största raset står Annie Lööf för med -0,5, följt av Fredrik Reinfeldt med -0,3. Som jag sade, som man frågar får man svar.

Nytt år. Och en av de nyheter vi verkligen hoppas att vi ska slippa läsa om är den här, om misskötsel på olika privata vårdhem. Privatiseringsraseriet skördar ständigt nya offer. Det handlar denna gången om de två Attendo-ägda vårdboendena Rosengården och Vasen i Stockholm. När det gäller Vasen skyller Attendo på att dom nyligen tagit över boendet från ett konkursbo. Och det är möjligt att missförhållandena på Vasen inte kan skyllas på Attendo – men det kan skyllas på privatiseringsraseriet. Som resulterar i att ägarna går i konkurs och överlämnar misskötta boenden till nya privata ägare. Det handlar om människor som bor på boendet och som ska ha en dräglig vård av högsta kvalitet. Inte handlas med som om dom vore paket som kan överlåtas av konkursbon.

På en del håll har det städats rejält under dagen. På andra ställen dröjer det ett tag till innan någon kommer och städar. Jag förundrar mig över att så många är villiga att lägga så mycket pengar på att köpa alla dessa fyrverkeripjäser. Dom orkar bära hem stora paket från affären, dom orkar bära ut alla pjäserna på natten. Men dom orkar f-n i mig inte städa upp all skiten efter sig och bära bort den. Det ser på en del håll för jäkligt ut på Nyårsdagen. Jag undrar vilka tankar som far genom huvudet på dessa ansvarslösa klåpare när dom efter lunch har nyktrat till och kommer ut och ser hur skräpigt det ser ut. Får dom lite dåligt samvete? Eller skrattar dom bara inombords över att någon annan ska städa upp efter dom?

Det har blivit lite diskussion de sista dagarna om redovisningen av Knugens apanage. Det är inte långt från 100 miljoner som Knugen med familj får för sina levnadsomkostnader och för att representera för Sverige. Och Knugen har framfört att han tycker att offentligheten är tillräcklig och att vi svenskar som betalar honom pengarna har inte att göra med ”hur många korvar han köper”. Men det är ju faktiskt inte detta det handlar om. Den ”lön” som Knugen, Silvia och arvingarna får kan dom använda till vad dom vill. Dom har boende och resor betalda av oss andra så lönen behöver ju inte vara allt för hög. Men de pengar som används för representation ska redovisas av Hovet precis som av alla andra myndigheter måste göra. Dom ska inte behandlas annorlunda än andra.

Lämna en kommentar

Under Högeralliansen, Monarki, Privatisering, Republik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s