Framgångar för kvalitet

Jag läser senaste statistiken över TV-tittandet i Sverige. Och det som jag fascineras mest av är att vi som är 60 eller äldre, vi räknas inte ens. Statistiken går upp till som längst 59 år. Vi andra ingår inte i statistiken. Troligtvis rör det sig om att vi inte är kommersiellt intressanta för de kommersiella TV-kanalerna. Den andra delen som jag fascineras av är att tittandet på traditionell TV har ÖKAT sedan förra året. Från 162 till 164 minuter om dagen i snitt. Det tredje är att det är Public Service SVT som ökat från 56 till 60 minuter. Tittandet på kommersiell TV minskar. TV4-gruppen från 49 till 47 minuter, MTG från 28 till 27 och SBS TV från 14 till 13 minuter. SVT 1 har ökat sin andel från 16,42% till 18,02% och SVT 2 har ökat från 5,16% till 5,19%. De kommersiella kanalerna har alla tappat marknadsandelar. Kort sagt kan man säga att det finns en tendens till att vi tittar mer på kvalitets-TV utan reklamavbrott, medan gödselspridarna som fyller ut sitt kommersiella utbud av reklamprogram med billigt inköpt mög från USA, tappar tittare.

Och som en fortsättning på gårdagens tankar om högerextremisters och rasisters oförmåga att uppföra sig anständigt så läser jag om Katarina Mazettis krönika i ICA-Kuriren där hon bland annat påpekar att Santa Lucia som vi sjunger på Lucia är en fiskarvisa som handlar om staden Santa Lucia, att Lucia själv var från Syrakusa, att de svenska folkdräkterna bara är cirka 100 år gamla och att det är tveksamt om det finns några ”svenskar” som inte har invandrarblod i sig. Och då tog det fyr i helsike hos den samlade svenska kåren av rasister och annat löst folk som inte tål att få veta sanningen eftersom detta stör deras sneda idéer. Till slut blev kommentarerna till krönikan så råa att flera av dom nu polisanmälts och kommentarsfunktionen fick stängas ner.

Säg Nej till rasismOch när vi är inne på ämnet så kan det kanske vara anledning att läsa vad en afrosvensk tänker när det gäller användande av ordet neger som beskrivning eller ord som negerboll osv. Läs och reflektera.

Och lite till om rasistämnet. En som reagerade på övertrampen var fotbollsspelaren Kevin Prince-Boateng i Milan i Italien. Under en vänskapsmatch mot Pro Patria blev påhoppen och ramsorna från publiken till slut för grova. Boateng tog upp bollen i protest och sparkade upp den i publiken. Domaren visade ut honom, men då gick hela laget av plan i protest. Och både Boateng och hela Milans lag hyllas nu för detta. Det är dags att sätta stopp för rasisternas och högerextremisternas terror. Läs i Expressen och Aftonbladet

Och så läser vi om fler skandaler från den privatiserade vården. När Tores son besökte 87-åriga Tore på det privata hem där han förvarades hittade han honom liggande på en madrass på golvet utan byxor på sig.

Slutligen ser jag att det finns de som saknar humor. För att fira att Högeralliansen i varje fall på en punkt tagit sitt förnuft till fånga och avskaffat det s.k. VAB-intyget som förskolorna skulle skriva under så annonserade Försäkringskassan skämtsamt vid årsskiftet om att produkten återkallas eftersom den bland annat förorsakat huvudvärk. Men den humorn uppskattade tydligen inte en Högeralliansälskare, han har JO-anmält annonsen och tycker att Försäkringskassan ska tas i örat. Själv tycker jag detta var den bästa FK-kampanjen sedan Hoa Hoa satt på affischpelarna.

Lämna en kommentar

Under Försäkringskassan, Högerextremism, Idrott, Privatisering, Public Service, Radio & TV, Rasism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s