Om misslyckad Högerpolitik

Dagens Nyheter granskade för några dagar sedan Reinfeldt-ministärens alla åtgärder mot arbetslösheten. Dvs den politik som förvandlat ”massarbetslösheten” till ännu högre arbetslöshet. Och det är inte ett allt för gott betyg som DN ger till Högeralliansens alla kostsamma åtgärder. Och då har man ju faktiskt ändå varit snälla eftersom man vid utvärderingen inte jämfört med vad pengarna istället kunde använts till. Den åtgärd som fått bäst betyg är Nystartsjobben. Som rent fiasko betecknar man de differentierade A-kasseavgifterna och Kulturarvslyftet. Etableringsreform för nyanlända flyktingar, Jobbcoacher, Jobb- och utvecklingsgarantin, Sänkningen av arbetsgivaravgifter för unga, Jobbgarantin för unga, Restaurangmomssänkningen och Jobbskatteavdraget har ett mycket tveksamt utfall. Vad DN inte funderar på är vad alla dessa miljarder kunde uträttat om dom istället använts för att utöka personaltäthet och service inom sjukvård, omsorg, skolor osv. Alla dessa miljarder hade räckt till att anställa många inom vård, skola och omsorg. Människor som hade betalat in skatter och betalat en stor del av kostnaden för att anställa dom. Bara Jobbskatteavdraget kostar 70 miljarder kronor i uteblivna skatteinkomster. Tänk vad 70 miljarder kunde gjort inom vård, skola och omsorg! Se även här.

Olof Palme i AlmedalenSVT ska ju visa en dramaserie som bygger på Leif GW Perssons tankar om Palmemordet. Och i den teori som TV-serien är baserad på så är det SÄPO-spåret som gäller. Och med anledning av detta låter Aftonbladet Leif GW Persson recensera de olika spåren om vem som var den skyldiga. Det positiva med Leif GW i det här fallet är att han faktiskt inte är säker, men argumenterar för och emot de olika spåren. Och jag håller med honom om det anmärkningsvärda med att det var SÄPO själva som fick utreda eventuella kopplingar till SÄPO. Det gjordes inte av den ordinarie Palme-utredningen. Föga förvånande kom SÄPO fram till att det inte fanns någon SÄPO-koppling. Allt eftersom tiden har gått och det inte har gått att lösa mordet blir jag allt mer övertygad om att mordet utfördes av verkliga proffs. Proffs som visste var Olof Palme skulle befinna sig (vilket man visste på SÄPO) och som också var proffs på att sudda ut spåren. I det klimat som gällde i Sverige vid den här tiden där Olof Palme i vissa kretsar var djupt hatad är detta inte alls omöjligt. Vi behöver bara tänka på alla illasinnade rykten som spreds inom vissa kretsar eller den piltavla som spreds inom MUF för att kasta pil på en elak karikatyr av Olof Palme. Hade det varit en knäppgök eller någon mindre obskyr organisation hade någon under tiden fram tills nu inte kunnat hålla tyst. En liten grupp extremister inom, eller med koppling till, Polisen eller SÄPO som utförde mordet för att ”rädda Sverige” låter mycket mer troligt!

Det finns tillfällen då man har svårt för att veta om man ska skratta eller gråta. På sajten Rich kids of Instagram samlas Instagrambilder från de som har för mycket. Att botanisera bland bilderna gör mig ännu mer övertygad om att en annan fördelning av vår världs tillgångar och inkomster skulle kunna skapa en riktigt dräglig värld för i stort sett alla.

Lämna en kommentar

Under Arbetslöshet, Högeralliansen, Olof Palme, Samhällsklyftor, SÄPO

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s