Mer gottande i Centerns kris

Högerregeringen 2012Det blir allt mer uppenbart att Centerns kris är djup, mycket djup. Annie Lööf tvingades akutavbryta sin semester i Thailand och resa hem till Sverige för att försöka rädda sitt jobb. Det nyliberala (tokliberala enligt vissa kritiker) förslag till nytt Idéprogram som Högerkretsar inom partiet lagt fram har gett Centern den publicitet som partiet behöver. Annie Lööf har dock insett att hennes vänner inom partiet har gått för långt för partiets återstående gamla trogna väljare. För att rädda sig själv och partiet har hon därför gått ut och tagit avstånd från många av de mest tokliberala idéerna. Tankar som hon själv stött tidigare, men i dag inte ens vågar erkänna att hon haft dom åsikterna. T.ex. ljög Annie Lööf när hon förnekade att hon själv stött tankarna på månggifte. Det är inte många år sedan hon bloggade om dess fördelar. Att Stureplanscenterns Fredrik Federley varit med om att ta fram förslaget förklarar en hel del. Och när jag ser att Alexander Bard ställt upp med sitt stöd så blir det ännu mer uppenbart hur verklighetsfrämmande det hela är. Jag tror att detta är den slutliga dödsstöten för Centern, och kanske det som räddar Kristdemokraterna. Enligt Expressen är stödet i dag för Annie Lööf det lägsta någonsin. Läser man siffrorna på ett visst sätt så kan man till och med få fram att förtroendet för Jimmie Åkesson är högre.

Ett av få områden som Högeralliansen inte sålt ut och privatiserat är Systembolaget. Stödet i dag för ett statligt monopol för alkoholförsäljning via Systembolaget är högre än någonsin. 71% vill ha ett statligt monopol via Systembolaget. Men något sådant stoppar inte privatiseringsfanatiker. Håll ögon och öron öppna.

Kanske lite lokala nyheter. I Landskrona har folkpartiets Torkild ”han som bestämmer” Strandberg beslutat av ge stadsdirektören sparken efter bara 4 månader. Dagen efter konfirmerade kommunstyrelsen med stöd av kompanjonerna i Sverigedemokraterna Torkilds beslut. Omsättningen på chefer i Landskrona är stor, det är inte så lätt att samarbeta med Torkild Strandberg. Det är bara att lyda eller få sparken. Men den här gången verkar det som om övriga i chefskollektivet tyckte att det blev lite väl snabbt.

Lämna en kommentar

Under Centern, Folkpartiet, Landskrona, Lööf, Nyliberalism, Privatisering, Systembolaget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s