Om Polisen

Polisen har fått order uppifrån att intensifiera arbetet med att utvisa människor från Sverige. Det känns skönt att polisen nu har full kontroll över kriminaliteten så att man kan prioritera andra uppgifter högre.

Tre år har nu snart gått sedan Apoteksrörelsen privatiserades i Sverige och det blev fritt fram att öppna nya privata apotek samtidigt som en stor del av tidigare offentligt ägda apotek privatiserades. Vi har fått gott om nya apotek i storstäderna, där dom kan ligga grannar med varandra. Däremot kan man räkna nya apotek på nya orter på ena handens fingrar. Och när det nu har gått 3 år blir det också fritt fram att lägga ner privatiserade apotek. Ett antal apotek i glesbygden hotas nu av nedläggning. Servicen försämras ytterligare alltså. Se här och här.

Det har utbrutit direkt inbördeskrig inom Centerpartiet. Det tokliberala förslag till nytt Idéprogram som satts samman av partiets Högerfalang med Fredrik Federley och Per Ankersjö i ledningen har fått mycket stark kritik från traditionella centerpartister utanför Stockholm. Ursprungligen har även partiledaren Annie Lööf ställt upp för det nyliberalt färgade förslaget. Men när det nu börjat brinna under fötterna för henne har hon börjat ta avstånd från en hel del av tankarna i förslaget. Detta medan nyliberala grupper med Fredrik Federley i spetsen gått ut och försvarat tankarna i förslaget. Det ska bli spännande att följa hur det går. Om den traditionella falangen på landsbygden vinner eller om det är den nyliberala falangen främst i Stockholm som drar längsta strået. Jag själv blir allt mer övertygad om att Centern har gjort sitt i stora delar av landet.

Lämna en kommentar

Under Apotek, Centern, Integration, Lööf, Migrationsverket, Privatisering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s