Om Högeralliansslöseri

Här i Skåne slösar Högeralliansen rejält med våra skattepengar. Landskronas ”han som bestämmer”, alltså folkpartisten Torkild Strandberg, kunde inte samarbeta med den nyanställde stadsdirektören Christer Pålsson. Så, som jag berättade redan i torsdags, fick han helt plötsligt sparken personligen av Torkild Strandberg. Han hann bara jobba i fyra månader, men har sex månaders uppsägningstid. Den totala kostnaden för de fyra månaderna + uppsägningstid + sociala avgifter blir därför 1.738.250 kronor för skattebetalarna i Landskrona. Och det är inte den förste som inte kunnat samarbeta med ”han som bestämmer”, folkpartisten Torkild Strandberg.

Region SkåneOch i Region Skåne ser man från Högeralliansen också till att skattebetalarna får punga ut med pengar. Det står nu klart att Kristdemokraten Rolf Tufvesson får lite extra i visstidspension. Rolf Tufvesson var Regionråd i Region Skåne 1998-2002 och sedan igen 2006-2010. Så när han slutade var han 49 år och hade varit Regionråd i 8 år och skulle fått ungefär 25.000 kronor i visstidspension varje månad fram till ålderspensionen vid 65. Men det tyckte inte den gode Rolf var tillräckligt. Han tyckte att man skulle räkna med åren 2002-2006 också. Då jobbade han som politisk sekreterare för Kristdemokraterna och inte för Region Skåne. Och ser man på, det tyckte den moderata kollegan Pia Kinhult var en alldeles utmärkt idé. Så nu får Rolf Tufvesson visstidspension i mer än 15 år för hela perioden 1998-2010 vilket istället ger 39.000 varje månad i pension. Moderaten Pia Kinhult tycker att det hela var en alldeles utmärkt idé medan Kristdemokraten Rolf Tufvesson gömmer sig och inte vill uttala sig alls. Det finns verkligen anledning att fundera över den ekonomiska verkligheten i Region Skåne där besparingar är det viktigaste som finns. Det sparas på allt, sjukvård, kollektivtrafik osv. Men uppenbarligen inte på vännernas pensioner.

Förra året ansåg en majoritet i Sveriges Riksdag att det var alldeles för många arbetslösa som placerades i FAS 3. Alltså bestämde en majoritet i Riksdagen att ge Regeringen i uppdrag att minska antalet personer i FAS 3. Sedan dess har antalet arbetslösa som dumpas i FAS 3 ÖKAT med nästan 5.000 till närmare 35.000. Det är uppenbart att Arbetslöshetsminister Hillevi Engström (hon är alltså Moderat) inte har fått den grundläggande kunskapen att det faktiskt är Riksdagen som bestämmer i Sverige. Nu vill Miljöpartiets Mehmet Kaplan ha en förklaring från ministern om varför hon inte lyder. Annars hotar han med att anmäla till Konstitutionsutskottet. Tänk jag tror inte att det kommer att lämnas något bra svar, bara svammel och undanflykter.

Och på tal om att det är skillnad på kreti och pleti, så ser jag att SAS skiljer på just kreti och pleti. Medan personalen i allmänhet har tvingats till lönesänkningar för att rädda verksamheten har man samtidigt utlovat speciella bonusar på 15 miljoner till 18 chefer. Det är som sagt skillnad på kreti och pleti!

Slutligen noterar jag att Vänsterpartiets Lars Werner har lämnat oss. Du är saknad!

Lämna en kommentar

Under Arbetslöshet, Folkpartiet, Högeralliansen, Kristdemokraterna, Landskrona, Moderaterna, Samhällsklyftor, Skåne, Vänsterpartiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s