En makalös sensation

Moderata FörsämringskassanJag nås av sensationella uppgifter. Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen är på gång att eventuellt enas om gemensamma regler för hur arbetsförmåga ska bedömas. Det ska alltså i fortsättningen inte vara möjligt att från Försäkringskassan få beskedet att man är för frisk för att kunna få sjukpenning och nästa dag få besked från Arbetsförmedlingen om att man är för sjuk, för att kunna stå till arbetsmarknadens förfogande. Tänk, detta är ju rent sensationella planer! Tror ni verkligen att det blir möjligt?

En av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter, Thoralf Alfsson, har på sin blogg arrangerat en omröstning om Sveriges sämsta journalist. En omröstning som vinns av Åsa Linderborg (AB) följt av David Baas (Expr), Oisín Cantwell (AB) och Anders Lindberg (AB) och på femte plats Göran Greider på Dala-Demokraten. Och som Sverigedemokrat är det uppenbart att det inte handlar om kvalitet som journalist utan det handlar om vem som är styggast mot Sverigedemokraterna. Ty SD har inget med demokrati att göra. Demokrati innebär nämligen att låta andra åsikter föras fram. Och det verkar man inte vilja från SD:s sida. Medan däremot media i allmänhet och även det svenska samhället faktiskt låter SD existera och föra fram åsikter. Däremot kritiserar man åsikterna. Men journalister ska vara snälla mot SD, annars straffas dom. Avpixlat, som får hjälp av en annan Sverigedemokratisk riksdagsledamot, Kent Ekeroth, uppmanar till att förfölja misshagliga journalister och hjälper till att publicera deras adresser. SÅ lite med Demokrati har Sverige(demokraterna) att göra!

Naturvårdsverket är på gång med en ny period för tilldelning av utsläppsrättigheter till svenska företag. Och precis som tidigare är många svenska storföretag på väg att helt gratis få rätt att släppa ut mycket mer än vad dom i verkligheten släpper ut. Utsläppsrättigheter som dom sedan kan sälja till andra som behöver mer. Enligt Naturvårdsverkets förslag ska 639 svenska anläggningar tillsammans dela på cirka 30 miljoner utsläppsrätter i år – helt gratis. Förra året tjänade SCA 250 miljoner på att sälja gratisrätter som dom fått mer än dom behövde. SSAB gjorde en vinst på 275 miljoner på samma sätt. Tänk så bra! Det är ju tur att nu 16 miljarder av våra skattepengar ska användas till att sänka bolagsskatten (dvs skatten på vinsten) för de svenska storbolagen. Gissa om Anders Borg och resten av gänget är populära bland aktieägarna?

PPM-kuvertOch så ser jag slutligen återigen att jag gjorde ett helt korrekt val när jag valde att inte välja någon PPM-fond. Sjunde AP-fondens globalfond Såfan, den s.k. Soffliggarfonden, är under det senaste året den mest framgångsrika av alla de 140 Globalfonder som ingår i systemet. Lägg till detta att avgiften är lägre så förstår ni att vi som valde att inte välja gjorde ett intelligent val att inte välja. Cirka 2,9 miljoner PPM-sparare har sina pengar här så fonden är också överlägset störst. Fast det finns nog en hel del Fondförvaltare som tjänat en bra slant på alla er som trodde att lycka är frihet att välja. Känn er lurade!

Åsså ser jag förresten att inbördeskriget fortsätter bland de få kvarvarande Centerpartisterna. Just nu verkar man mest konkurrera om vem som är snabbast och skickligast på att trampa i klaveret.

Lämna en kommentar

Under Arbetsförmedlingen, Centern, Försäkringskassan, Journalism, Miljö, Pensioner, Skatter och ekonomi, Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s