En del har, andra inte

Det finns dom som har för mycket! 69 miljoner för en ny bostad? Det är tur att det finns skattesubventionerad städhjälp, för dom hinner väl inte städa själv. Tänk vilken nytta halva beloppet t.ex. hade kunnat göra om det använts på ett lämpligare sätt.

Pengar kan användas till mycketSkatteverkets häxjakt hotar svenskt riskkapital skriver Veckans Affärer. – ”Skatteverkets korståg mot riskkapitalisterna strider mot gällande lagstiftning och är ett stort samhällsekonomiskt hot” säger professor Sven-Olof Lodin vid Stockholms Universitet. Dom det är så synd om är diverse mångmiljonärer som gärna vill tjäna ännu fler miljoner i Sverige, men att betala skatter på inkomsterna i Sverige vill dom helst överlåta till vanliga knegare. Och den gode professorn tycker att det är jättesynd om dom när nu Skatteverket vill kräva in skattepengar. Kan man inte stifta någon liten ”sympatilag” som innebär att den som det är extra synd om slipper betala skatten? Men uppriktigt, om nu Skatteverkets krav bryter mot svensk lag så lär dom slippa betala i slutändan. Så varför så upprörd? Kanske skulle du vara upprörd över alla de som inte har råd med mat och husrum på en dräglig nivå istället!

Laila Bagge Wahlgren tillhör klavertramparna. Hon råkade se en tiggare som hade en mobiltelefon, och detta gjorde henne upprörd. Inte att personen i fråga tiggde, utan att han prioriterat att hålla sig med mobiltelefon. Nu insåg Laila Bagge att hon trampat i klaveret rejält ganska snabbt och bad om ursäkt på sin blogg direkt efter.

Enligt nyligen gjorda mätningar lyssnar 4,6 miljoner svenskar under en dag på Sveriges Radio. Det är 6 av 10 svenskar dagligen. P4 leder överlägset med 44% följt av P3 med 16% och P1 med 14%. P2 har 3%. Lyssna mer på radio!

Bolagiseringen inom idrotten börjar skapa problem. Det visar sig att idrottsledare som jobbar ideellt på sin fritid för idrottsföreningar (eller andra föreningar) och som blir arbetslösa kan bli sittande rejält på pottkanten om idrottsföreningen driver verksamhet som bolag. Då är nämligen risken stor att man inte får rätt till A-kassa eftersom man jobbar för ett aktiebolag. Ännu ett argument för idrottsrörelsen att inte fortsätta utvecklingen mot elefantiasisen. Idrottsrörelsen är en folkrörelse, inte en kommersiell business. För om det är kommersiell business ska det inte behandlas som en folkrörelse. Då ska det behandlas som en kommersiell business också. Det är dags för idrottsrörelsen att bestämma sig, man kan inte ha båda.

Lämna en kommentar

Under Idrott, Public Service, Radio & TV, Samhällsklyftor, Skattefusk, Skatter och ekonomi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s