Om politiska skandaler

Klagomålen på hur Färdtjänsten i Skåne fungerar fortsätter. I stort alla är missbelåtna, resenärer och chaufförer inte minst. I går gick Kristianstad kommun ut och krävde Haverikommission om man inte ska hoppa av samarbetet. Men högste ansvarig politikern, Folkpartikeln Mats Persson, hade dock inget att säga till media. Han hänvisade till sin chef moderata Regionrådet Pia Kinhult – som inte heller vill säga något utan hänvisade bara till tjänstemännen. Vad ingen vågar säga är att det går åt skogen när man tvunget måste köpa upp billigaste anbud och centralisera en verksamhet som mår bäst decentraliserad. Snälla politiska ledning i Region Skåne, Färdtjänsten fungerar inte! Skäms!

Det har släppts ny statistik över vilka namn som vi ger våra barn. Men, statistiken är förfalskad. Som vi alla vet så håller ju muslimerna på att ta över vårt land genom att flytta hit och föda en massa barn. Men, Mohammed är ju inte ens med på 10-i-topp. Alltså måste det vara något skumt med statistiken. OBS, detta är ironi!

Annars noterar jag att våra vanor är precis som tidigare. Vi väljer våra namn efter vad våra far- och morföräldrars föräldrar hette. I topp på tösaligan ligger Alice följt av Elsa. Min 92-åriga mamma heter just Elsa Alice…

MigrationsverketOch så berättar SVT:s Rapport och Aktuellt om ännu ett exempel på hur Migrationsverket inte bryr sig om Barnkonventionen som säger att alla beslut ska fattas med barnens bästa för ögonen. Två romska barn (varav ett handikappat barn) som är omhändertagna enligt LVU ska nu utvisas till Serbien i samband med att mamman ska utvisas till Serbien. Däremot får det tredje yngsta syskonet stanna i Sverige eftersom pappan är en annan och barnet är svensk medborgare. Enligt Barnkonventionen som Sverige har förbundit sig att följa ska beslut fattas med barnets bästa, och detta ska stå över andra beslut. Det är helt enkelt fel på Migrationsverkets föreskrifter och det märktes att Migrationsverkets representant i Aktuellt hade mycket svårt för att förklara hur besluten är enligt barnens bästa. Ärendena är prövade av domstol, så det är uppenbart att besluten är juridiskt riktiga enligt de föreskrifter som Migrationsverket har från våra politiker. Vilket gör det hela till en präktig politisk skandal. Barnkonventionen ska stå över andra lagar, men det gör den uppenbarligen inte inom Migrationsverkets ansvarsområde. Men det skiter nog Utvisningsminister Tobias Billström i!

Annars ser jag att våra EU-fanatiska folkpartister börjar få lite panik över den, enligt deras sätt att se på saken, dåliga entusiasm över EU. Den folkpartistiske EU-parlamentarikern Olle Schmidt skriver i Kvällspesten och är orolig. ”Sverige alltför EU-negativt” skriver han. Fast han glömmer att nämna att svenska folket knappast tycker att politikerna är för EU-negativa. Dom tycker väl mest tvärtom. Men folkpartiets folkliga förankring är väl inte så stor i den frågan heller.

Och det har under dagen varit val i Israel, ett val som gör att Israel tar ännu ett steg bort från att skapa en fredlig utveckling. Högerextrema och religiöst och nationalistiskt extrema grupper som vägrar alla former av en palestinsk stat växer. Rullgardinen är fortsatt neddragen och har dessutom bundits fast.

Och i USA har det ännu en gång uppkommit skottlossning på ett College. Tänk att man kan bli ledsen när ens fördomar bekräftas.

Lämna en kommentar

Under EU, Färdtjänst, Flyktingmottagande, Folkpartiet, Israel, Migrationsverket, Skåne, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s