Val i Israel

Israel gick inte lika mycket till höger som Benjamin Netanyahu hade förberett sig på. Nu fick Högern och Mitten/Vänster ungefär lika många mandat. Ett nytt mittenparti, Yesh Atid (19 mandat), gjorde mycket stora framsteg och blev näst största parti efter Netanyahus Likud (31 mandat) och före Arbetarpartiet (15 mandat) och ultrahögerpartiet HaBayit HaYehudi (11 mandat) som tippats komma tvåa. Valet blev faktiskt ett stort bakslag för Benjamin Netanyahus Likud som tappat en fjärdedel av sina mandat. Det kommer nu att bli hårda förhandlingar för att få ihop en funktionsduglig regering.

Storbritanniens konservativa premiärminister David Cameron gav med sitt tal i dag EU-maffian i Bryssel hjärtsnörp. Han lovade nämligen att omförhandla Storbritanniens avtal med EU, och sedan ska det hållas en folkomröstning om britternas fortsatta medlemskap i EU. Och en folkomröstning i dag skulle troligtvis inneburit att London gått ur EU. Nu ska hotet om folkomröstning delvis ses som utpressning för att EU ska gå med på ett för Storbritannien förmånligt avtal. Men risken / chansen för att britterna kapar förtöjningarna med EU är stor. Och det var många magar i Bryssel som kom i olag i dag och toaköerna i byråkratipalatsen i Bryssel blev långa.

Och så ser jag att Silvio Berlusconi ska rensa ut medlemmar ur sitt parti som dömts för brott eller som är misstänkta för grövre brottslighet. Och det är ju riktigt bra, för då åker han ju ut själv också.

De nya Moderaternas pengagillandeAtt läsa olika debattinlägg (och insändare som det heter när amatörerna tycker till) kan ofta vara riktigt roligt. Och med roligt menar jag då humoristiskt. I gårdagens Helsingborgs Dagblad går en Helsingborgsmoderat ut och har synpunkter på debatten om Järnvägsgatan / Drottninggatan som går rakt igenom centrala Helsingborg. Helsingborgs stad har fått klagomål på luftkvaliteten i centrala Helsingborg, och en av de tankar man har för att förbättra denna är naturligtvis att minska biltrafiken rakt igenom centrala staden. Och då är naturligtvis denna 2-3 filiga genomfartsled intressant. Av förståeliga skäl vill man ju gärna göra åtgärder för att få bort trafik som ska köra rakt igenom staden. Men detta tycker alltså inte moderaten Carl-Johan Carlborg. Skapa en riktig paradgata skriver han och tänker på Champs-Elysées i Paris. Nya besökare till Helsingborg, oberoende av om man kommer med tåg, buss eller båt, så är det första man möts av när man stiger ur Knutpunkten av just denna 2-3 filiga motorväg som man med livet som insats måste passera över. Och att försöka utveckla denna till en ”paradgata” istället för att begränsa biltrafiken är naturligtvis en klart moderat syn på världen. Men vi andra vill nog helst skratta åt eländet.

För övrigt så var det tydligen åter dags för Carola Häggkvist att trampa i klaveret i dagarna. I varje fall verkar inte hennes insats under Guldbaggegalan i TV ha fått så mycket positiv kritik. Själv tittar jag aldrig på sådana spektakel eftersom jag bara sitter och retar mig på allt uppstyltat och konstruerat. Hur som helst fick jag ett par hundra nya besökare på bloggen just tack vara Carolas insats. Återigen lurades nämligen snuskhumrar som sökt på nätet efter ”Carola Häggkvist naken” till Sven Tycker bloggen. Och som vanligt blir dom besvikna. Men man kan ju hoppas att dom hittar något annat upplyftande att läsa här.

Annars kanske jag skulle ha tittat på Guldbaggegalan trots allt eftersom mitt kära Åstorp fick lite positiv uppmärksamhet istället för skriverierna om masskrocken ute i Tranarp. Nu fick ju filmen ”Äta sova dö” med klara kopplingar till Åstorp och resten av Nordvästskåne gott om utmärkelser. Vår fritidsledare Nermina Lukac ute i Kvidinge fick bland annat en välförtjänt guldbagge.

Lämna en kommentar

Under Åstorp, Bilism, EU, Helsingborg, Israel, Italien, Moderaterna, Storbritannien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s