Om giriga Kristdemokrater

Jag hann se på TV-nyheterna att Riksdagen nu lyckats ta ett beslut som begränsar pensionerna för de politiker som slutar. Och det var, tycker jag, rimliga regler som ska gälla för den som blir politiker nu. Men, det gäller inte retroaktivt tyvärr. Vilket innebär att den Kristdemokratiska ynglingen Rolf Tufvesson kan fortsätta leva ljuva livet för skattebetalarnas pengar resten av livet. För när Riksdagens beslut nått ner till Region Skåne lär man nog följa deras exempel och inte ändra något retroaktivt. Själv undrar jag hur Rolf Tufvesson har mage att visa sig offentligt efter att ha visat en sådan makalös snikenhet. Jag blir faktiskt förvånad över att i stort sett alla politiker visar samma girighet. Men att ens ha mage att begära undantag från reglerna för att få ut ännu mer pengar är så skamligt att det saknar motstycke. Och i den ungdomen! SKÄMS!

Jag hörde på radion en debatt om Sveriges EU-medlemskap mellan Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och Folkpartiets Jan Björklund. Allt föranlett av Storbritanniens löfte om en folkomröstning om britternas fortsatta medlemskap om inte deras medlemsvillkor förbättras. Något som gav Europas EU-fanatiker (som Jan Björklund) total hjärtsnörp. Ett av Jan Björklunds stora argument var att vi måste samarbeta för att klara vår konkurrens. Men, konkurrens ska ju vara bra för alla enligt den marknadsliberala ideologi som Jan Björklund sitter fast i. Jonas Björklund liknelse att om vi skapar en skjorta som ska passa alla, så passar den ingen var klart bättre. Jonas Sjöstedt har helt rätt, visst ska vi samarbeta, men den självgående utveckling där makten ständigt flyttas till Bryssel är fel och måste bromsas. Men det är något som Jan Björklund inte fattar.

Ett annat exempel på att EU-supportrarna fått hjärtsnörp är detta debattinlägg från Folkpartiets stora EU-supporter, Carl B Hamilton, som av naturliga skäl inte tycker att Sverige ska följa britternas exempel. Det finns nämligen en ganska stor risk / chans för att svenskarna skulle tacka och ta emot och kanske säga Nej tack till EU. Vad inte den stora Eliten uppe i toppen som älskar EU inte riktigt har förstått är att det folkliga stödet är mycket bristfälligt. Deras kontakt med folkmassorna är dåligt. Stora delar av Europeerna accepterar EU, men entusiasmen är dålig på många håll. Även om experterna är tveksamma. I samband med dessa artiklar fanns på Aftonbladet en omröstning där man skulle rösta på om vi tyckte att Sverige också skulle hålla en ny folkomröstning om fortsatt medlemskap. När jag tittade röstade 80% för en ny folkomröstning. Nu tror inte ens jag att stödet för detta är SÅ stort. Men det säger en del om det folkliga ifrågasättandet.

För övrigt blir det inte mer i dag, även om det planerats mer. Men ett halvtimmeslångt strömavbrott tidigt på kvällen i hela Åstorp tvingar fram ändrade planer.

Lämna en kommentar

Under Björklund, EU, Folkpartiet, Jonas Sjöstedt, Kristdemokraterna, Pensioner, Politikerförakt, Skåne, Vänsterpartiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s