En dålig vecka för EU-älskarna

Göran HägglundKristdemokraterna har haft Kommundagar i Helsingborg och det mest uppmärksammade från detta arrangemang av ett döende parti är att Göran Hägglund kommit ut som EU-skeptiker. En svensk anslutning till Euron avfärdas nu som att inte vara aktuellt på mycket länge. Och Göran Hägglund säger sig vara mycket orolig över att maktrepresentanter för EU-kommissionen entusiastiskt målar upp ett Europas Förenta Stater med nya steg mot en ytterligare centralisering av makten. Det är nästan så att man blir glad när man ser hur Göran Hägglunds ord får paniken hos EU-älskarna på Folkpartihögkvarteret att brista ut i både tårar, hjärtflimmer och kastade kaffekoppar i väggarna. Sveriges Radio, Dagens Nyheter och Expressen.

Och på tal om EU så ser jag att AIK har anmält Sverige till EU för diskriminering eftersom AIK får betala för polisbevakning vilket de flesta lag slipper. Skälet till att AIK får betala men inte de flesta andra är att de flesta andra är ideella föreningar, och föreningar behöver inte betala. Men AIK är ett Aktiebolag, ett företag som bedriver fotbollsverksamhet. Och företag som bedriver näringsverksamhet får betala för polisbevakning, det ska inte andra skattebetalare behöva göra. Och har man sedan så mycket drägg bland supportrarna så blir det dyrt för att garantera säkerheten. Kanske skulle AIK tänkt på det när man valde att ombilda det hela till ett aktiebolag. Det finns väl antagligen fördelar med det jämfört med att vara en förening. Men man kan inte välja och vraka hur som helst.

Säg Nej till SverigedemokraternaSverigedemokraten Erik Almqvist som ju skulle avgå från Riksdagen efter en av de många SD:skandalerna har fortfarande inte lämnat Riksdagen formellt. Någon avskedsansökan har ännu inte kommit in. De svamlande bortförklaringarna till varför ingenting fortfarande har hänt är så patetiska att det bara går att hitta en förklaring. De ekonomiska lösningarna för Erik Almqvists försörjning har ännu inte trillat på plats. Och under tiden sitter den ersättare som ska kallas in (Anna Hagwall) och vet ingenting. Å andra sidan ryktas det om andra SD-riksdagsmän som fått skickas hem för tillnyktring. SVT, Expressen och Svenska Dagbladet.

Carolina GynningFör övrigt ser jag att Carolina Gynning gått på en smärre skattemina. Hon tyckte att vi andra skattebetalare skulle betala en ny TV till henne och hennes semesterresor t.ex. Men det tyckte inte Skatteverket – och inte jag heller.

Annars ser jag att de skogsarbetare från Kamerun som lurats till Sverige för att plantera träd nu har blivit lovade att dom ska få den lön utbetald som dom blev lovade när dom lurades hit till Sverige. Fast det är klart, det var inte arbetsgivaren som lovade betala ut pengarna utan en branschföreträdare som lovade att pengarna äntligen skulle betalas ut. Så vi ska kanske inte ropa Hej än. Arbetsgivaren har jag inte hört uttala sig sedan jag hörde honom på TV:n motivera varför killarna från Kamerun fick betala honom 6.000 kronor för att han skulle ordna deras papper med att ”dom är så kriminella där nere”. Som man känner sig själv känner man andra – eller hur är det nu det heter?

Till slut såg jag att en förklaring till att Centerledaren Annie Lööf trampar i klaveret lite då och då kan bero på oerfarenhet. Hon har ju skrutit över sin bakgrund som kommunpolitiker och att den erfarenheten ger henne en god kontakt med verkligheten. Men jag såg att hon nästan aldrig var närvarande på mötena. Men sånt ger ju också erfarenheter.

Lämna en kommentar

Under Arbetsmarknad, Centern, EU, Euro, Folkpartiet, Göran Hägglund, Idrott, Kristdemokraterna, Lööf, Skattefusk, Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s