Public Service rules!

Jag råkade av en tillfällighet se statistik över tittarsiffrorna för de olika TV-programmen under förra veckan. 10-i-topp innehåller ett program från TV4 (Sveriges Mästerkock på åttonde plats). Övriga 9 program kommer från Public Service och alltså från SVT1. Det är På spåret i topp följt av Stjärnorna på slottet, Så ska det låta, Skavlan, Antikrundan, Guldbaggegalan, En pilgrims död, Konståknings-EM och Veckans brott. Det är alltså publikdragande kvalitetsprogram av olika genrer som vi får för vår TV-licens. Public Service rules! Det är en stor grupp av svenskarna som uppskattar program där tittaren behandlas med respekt och inte som en dum idiot och där vi slipper att få vårt program ständigt avbrutet av reklaminslag som, om möjligt, är ännu mer infantila än själva programmet.

Jag läser i Sydsvenskan att ”Regeringen skärper migrationspolitiken på flera punkter. Men inte för att minska flyktingströmmarna. Det är precis tvärtom”, allt enligt utvisningsminister Tobias Billström (m). För att ta det kort så ska alltså reglerna skärpas, och det ska öka antalet flyktingar som får stanna i Sverige? Den här mannen Tobias Billström är ett intressant fenomen. Det här måste vara mycket intressant att studera för vetenskapen.

Ett exempel på hur lyckade dom nuvarande reglerna är läser jag om i Aftonbladet som berättar om en advokat som tjänar multum på att fylla i arbetstillstånd till invandrare som luras hit. De nuvarande reglerna som Tobias Billström och hans vänner infört är alltså mycket bra – för giriga lycksökare och bluffmakare.

Carl Bildt på konferensOch så ser jag att KU riktar skarp kritik mot Carl Bildt och Utrikesdepartementet. För fyra år sedan avskaffade departementet diarieföringen av inkomna handlingar. Något som gör det svårt för media att granska vad som händer på Utrikesdepartementet. Carl Bildt (m) tycker dock inte att detta är något problem. Han lägger ju ut all information som svenska folket behöver veta på sitt Twitter och sin blogg. Det behövs ingen löjlig mediegranskning.

Äntligen tar Sverige ett steg i riktningen att göra som alla andra civiliserade länder, dvs införa ett förbud mot att sitta och fibbla med vår tids vuxen-Mållgan (Mobiltelefonen) samtidigt som man kör bil. Det är dock inte Högerregeringen som ändrat åsikt (även om jag såg en rubrik med texten M välkomnar S-förslag om mobillag. Det är Socialdemokraterna som aviserat att man ska lägga fram en motion i frågan och eftersom det finns en majoritet i Riksdagen så kommer denna motion med största sannolikhet att gå igenom. Däremot är det alltså inte M i form av Moderaterna som är positiva. Det är M i form av Motormännen som är positiva. Ansvarig minister, moderaten Catharina Elmsäter-Svärd, har frenetiskt kämpat emot en lag som reglerar detta. Och detta gör att jag befarar att en lag kommer att dröja mycket länge, även om Riksdagen fattar beslut. Den här Högeralliansregeringen, som ju är en minoritetsregering, har utmärkt sig av att ha mycket rymliga arkivskåp att stoppa in handlingar i som inte passar. Där kan lagförslag som en majoritet drivit igenom i Riksdagen begravas länge.

Lämna en kommentar

Under Bildt, Bilism, Migrationsverket, Mobiltelefon, Public Service, Radio & TV, Tobias Billström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s