Lämna EU

EU-MaktenDagens EU: Frankrikes president Francois Hollande har gått ut med ett uttalande om att EU borde skaffa ett gemensamt försvar. Den svenska neutraliteten skulle inte ens finnas kvar på papperet. Det EU vi en gång röstade om att gå med i är inte alls det EU som vi har i dag och i ännu mindre omfattning det EU som är på väg att skapas. Det är alltså dags för svenska folket att få lov att, precis som britterna har blivit lovade, rösta om vi vill fortsätta att vara med på den vägen. Själv tycker jag att det är dags att återuppliva det EFTA som knappt finns kvar. DET innehöll det positiva med ekonomiskt samarbete utan allt det farliga som EU innebär.

Dagens skattefiffel: I går tyckte jag till lite om det fusk med skatten som blivit en effekt av att allt fler anställda väljer att ta ut sin ersättning som vinstutdelning i egenföretag istället för lön. Anledningen är helt enkelt att skatten då bli lägre. Nu kräver den politiska oppositionen att reglerna ska ändras. Inte helt fel!

Dagens Moderat: Expressen berättar i dag om den f.d. moderatpolitikern Annétthe Zettergren i Värmland som i dag befinner sig på flykt i Thailand sedan hon lurat landstinget på ett antal miljoner, lurat sin f.d. sambo på en knapp miljon och dessutom Försäkringskassan på en summa pengar. Bland annat var hon ledamot av Polisstyrelsen i Värmlands län. Så hon visste nog precis vad hon sysslade med. Och egentligen är det ganska komiskt att det sista hon skriver på sin blogg är att Värmlands landsting tyvärr var tvungna att höja skatten. Men hon lever väl ganska bra i Thailand i dag med sina miljoner (dvs våra miljoner).

Dagens klavertramp: Jag ser att Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundsson har trampat i klaveret rejält. Efter ett mordförsök på den danska rasisten Lars Hedegaard för någon dag sedan tyckte Per Gudmundsson att han borde visa sitt stöd för yttrandefriheten och tecknade därför en prenumeration på den danska rasistiska tidningen Dispatch International som Lars Hedegaard är chefredaktör för. Jag gissar att Per Gudmundsson efter mordet på Usama bin-Laden för att stötta yttrandefriheten tecknade en prenumeration på al-Qaidas medlemstidning. Eller? Naturligtvis förtjänar den som försökte mörda Lars Hedegaard allt förakt, och jag hoppas att han åker fast. Våld löser inga problem, den enda som tjänar på ett sådant mordförsök är just Lars Hedegaard och de sjuka rasistiska åsikter som han står för. Och just den publicitet som blivit och Per Gudmundssons nytecknade prenumeration är bevis för detta. Kära Per, du har trampat i klaveret rejält. Fördöm mordförsöket, men i övrigt visar du bara vad som står dig närmast.

Dagens tittarfiasko: Ibland överraskar svensken. Dom har uppenbarligen lite kvalitetskrav trots allt när det gäller TV-program. För någon dag sedan var varenda tidning man bläddrade i fylld av helsidor som berättade om Filip Hammar och Fredrik Wikingsson nya TV-program Hissen. Av förhandsreklamen kunde man tro att detta var en given tittarsuccé. Lyckligtvis var det inte detta. Enligt en tittarmätning så var det 255.000 svenskar som tittade på töntarna Filip och Fredrik. Det motsvarar väl tittarsiffrorna för SVT:s Nyheter på samiska eller reprisen av Kulturnytt klockan 0300 på natten. Det är väl inom felmarginalen. Fiasko! Kanal 5 fick till och med stryk av TV3:s Maria & Mindy – Best Friends Forever med Maria Montazami som sändes samtidigt. När ska media sluta att hylla dessa dårar?

Dagens fusk: I Tyskland har nu den andra av Angela Merkels ministrar tvingats avgå sedan det visat sig att dom fuskat med sina doktorsavhandlingar och i efterhand blivit fråntagna sina doktorstitlar. Nu senast är det den tyska utbildningsministern Annette Schavann som tvingats bort sedan deras fusk avslöjats. Vad ska man då dra för slutsatser av detta? Kanske att titelraseri är farligt. Det hade kanske varit bättre att bedöma människor på annat än deras titlar.

Dagens siffror: För övrigt kan vi notera att de fyra storbankerna satt nytt vinstrekord. Totalt 81,3 miljarder i vinst gjorde de fyra storbankerna under 2012. Inte illa pinkat. Den svenska Försvarsbudgeten för 2013 är 46,2 miljarder. Pensionerna kostar 40 miljarder. Det svenska Rättsväsendet kostar 39,4 miljarder. Avgiften till EU är 33,5 miljarder. De totala skatteinkomsterna är 815,5 miljarder. De fyra svenska bankerna gjorde alltså en vinst som motsvarar 10% av hela svenska statens skatteinkomster. Jag gissar att det är för att jämna ut skillnaden som Anders Borg valt att skänka ytterligare slantar till bankerna genom att sänka bolagsskatten.

Lämna en kommentar

Under Bankerna, Danmark, EFTA, EU, Militär, Moderaterna, Rasism, Samhällsklyftor, Skattefusk, TV, Tyskland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s