Om människosyn ur olika perspektiv

Dagens Billström: Till viss del så har Tobias Billströms hårdare, Sverigedemokratiskt influerade, regler redan genomförts. Det genomförs regelbundet utvisningar av människor från Sverige som är fullständigt horribla. Och detta sker därför att Migrationsverket (med stöd av Domstolar – som ska se till så att lagar och föreskrifter följs) följer de lagar och föreskrifter som kommer från ansvariga politiker, som Tobias Billström. Tobias Billström driver tesen att regler är till för att följas. Undantag av humanitära skäl ska inte förekomma. Och då går det så här!

Dagens Billström del 2: Men det finns de som reagerar på Tobias Billström. I dagens Svenska Dagbladet skriver två advokater, Emma Persson och Per Stadig, om situationen. Dom menar att Tobias Billströms Sverigedemokratiskt influerade inhopp i frågan är exempel på en form av ministerstyre som inte är acceptabelt. Läs och tänk!

Dagens personalpolitik: För en tid sedan gjorde Facket (ST) en medarbetarundersökning på Arbetsförmedlingen bland deras medlemmar (som är de flesta på AF). Och den var ingen rolig läsning. På kort tid har läget försämrats ganska rejält och personalen tycker att det är lågt i tak, stressigt och toppstyrt. ”Man sitter på huvudkontoret och fattar beslut utan att förankra dem.” Undersökningen är ett rejält underbetyg till Generaldirektören Angeles Bermudez-Svankvist. Tidningen Arbetaren har roat sig med att läsa Angeles Bermudez-Svankvist bok Management by love där hon bland annat skriver ” Ordet fackförening förbjuds…” något som kanske visar på vilken syn hon har på den svenska verkligheten. Och det är naturligtvis denna grundsyn som har gjort henne till ett lydigt och populärt redskap för Högeralliansen.

Dagens klavertramp: En av de ekonomer som inspirerat Anders Borg och Fredrik Reinfeldt är Nationalekonomen Marian Radetzki. Titta och lyssna på dessa båda klipp från 1997 där han intervjuas av en ung Janne Josefsson på den tiden när han verkligen befann sig på de svagas sida. Del 1 och Del 2. Några citat: ”Sänk lönerna i Sverige kraftfullt ned till 5 000 kronor i månaden för lågpresterande”. ”Arbetslösa ska ha en ännu lägre ersättning.” ”Att vara fattig, rättslös och hungrig är incitament för att lyfta sig själv i håret rycka upp sig”. ”Det finns inget alternativ (för att få bukt med arbetslösheten) än att skapa en verkligt hungrig underklass och kraftigt ökade klyftor”. ”Strejker kan liknas vid terrorism. Strejkrätten ska avskaffas. Demokratin är en försvårande omständighet för att genomföra den rätta politiken”. ”De extremt lågavlönade ska inte räkna med att kunna försörja sig själva. De får slå sig ihop och bo tillsammans”. Man kan se var Fredrik och Anders har fått sina tankar från.

Moderata FörsämringskassanDagens så blir det då: 2008 fick mina gamla arbetskamrater på Försäkringskassan ta emot sammanlagt 19 självmordshot. Dvs Försäkrade som ansåg att den behandling dom fått av Försäkringskassan, det beslut dom fått från Försäkringskassan och den situation dom nu befann sig i var så pressad att dom ansåg att detta var enda utvägen. Sedan Nationalekonomer som Marian Radetzki och politiker som Anders Borg och Fredrik Reinfeldt drivit igenom sin politik baserad på att piskan på de svaga är enda utvägen så har situationen blivit värre. 2012 fick mina gamla arbetskamrater på Försäkringskassan ta emot sammanlagt 503 självmordshot. Dvs en 26-dubbling på fyra år sedan Högeralliansen påbörjat nedrustningen.

Dagens Nationalist: Även en internationalist som jag kan ibland vara nationalist. Mitt järnvägsintresse (pappa, farfar, farfars far, morfar osv var järnvägare) gör att jag läser nästan allt som har med tåg och liknande att göra. En gång i tiden tillverkade vi i Sverige det mesta själva. SJ osv köpte in material som var speciellt konstruerat för dom och som var anpassat för svenska förhållanden. Numera handlar det om ”offentlig upphandling” där det i allmänhet gäller billigaste köp. Och då får man också sådant som inte fungerar under svenska förhållanden. Vi har väl alla skrattat (utom dom som skulle åkt med dom) åt de tåg som Norrtåg köpt in från Frankrike och som visar sig inte fungera när det blev lite snö. Trafiken är sedan vintern började inställd och nu ska man snabbt skicka upp 30 år gamla Pågatåg från Skåne för att rädda trafiken. Men tågen är tillverkade av Asea i Sverige och fungerar nog en tid till även om dom börjar bli omoderna. Och i dag läser jag att de spårvagnar som Göteborg köpte för några år sedan från Italien nu börjar rosta. Från att ha varit ett exportland (Asea och Nohab har sålt järnvägslok till många europeiska länder) har vi blivit importörer. Och detta beror på att svenska köpare istället för specialbeställningar (som sedan gjorde att företagen kunde exportera också) nu gör en offentlig upphandling till lägsta pris. Tänk att jag kan ha blivit nationalist!

Lämna en kommentar

Under Arbetsförmedlingen, Borg, Försäkringskassan, Flyktingmottagande, Järnvägar, Reinfeldt, Samhällsklyftor, Tobias Billström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s