Det är lördag

Dagens republikan: Ibland är det så att en uppkommen debatt bara genom sin existens visar på hur absurt något kan vara. Fru Victoria Bernadottes uppdykande på Gaygalan helt nyligen har ju hyllats upp över skyarna. Och just det faktum att aktiviteten hyllats så väldigt visar på det absurda med Monarkin. Victoria gjorde just det som är hennes livsuppgift, dvs att besöka aktiviteter, dela ut priser och rent allmänt visar upp sig. Det är ju detta hon uppfostrats och utbildats för att göra under de senaste 35 åren, och det är detta hon kommer att vara sysselsatt med under lika lång tid i framtiden om inget händer. Men varför dessa våldsamma hyllningar för att hon gör vad hon ska göra? Det remarkabla hade varit om hon INTE hade gjort detta! Och det är just detta som visar på hur otidsenlig hela monarkin är. Den stora hyllningskören för att man sköter sitt jobb? Tänk om alla andra hade fått samma hyllningar om dom skött sitt jobb!

Dagens klavertramp: Denna utmärkelse måste denna gången gå till Tommy Hansson som är chefredaktör på SD:s partiorgan SD-Kuriren. Med anledning av ovanstående så var Tommy Hansson arg över att en person (dvs Vickan) som representerar Sverige har umgåtts med personer (dvs Gaygalan) som utgör ett ”försumbart särintresse” med ”diskutabel samhällsnytta”. Jag tycker att Tommy Hansson kan dra en sur filt över sig och fundera ett litet tag till. Låt Vickan sköta sitt jobb, för det är ju det hon gör. Även om jag tycker att hon borde byta karriärbana och utbilda sig till något vettigare.

Karta över PalestinaDagens sanning: I början av 2000-talet övervägde EU att helt dra in stödet till den Palestinska myndigheten med argumentet att skolböcker i Palestina var fullproppade med anti-judisk propaganda. Nu har ett råd med företrädare för alla tre religioner i området (judar, kristna och muslimer) och delvis finansierat av amerikanska myndigheter granskat skolböcker i både Israel och Palestina. Och det visar sig att böckerna i mycket liten utsträckning innehåller texter som är kränkande för ”motparten”. Men faktum är att det är vanligare i israeliska böcker (27 gånger) än i palestinska böcker (6 gånger). En annan faktor som granskats är hur man framställer konfliktens karaktär. Och det visar sig då att i 76% av fallen i israeliska böcker så visar kartor att hela området från Medelhavskusten till Jordanfloden är Israel, dvs även ockuperad palestinsk mark. Detta medan 58% av de palestinska böckerna visar ett Palestina som omfattar hela det gamla brittiska mandatet Palestina (dvs även t.ex. nuvarande Israel). Av detta kan vi dra en något förenklad slutsats att det snarare är Israel som är hotet mot en fredlig lösning på konflikten bestående av en tvåstatslösning, än att det är palestinierna som är hotet. Det är alltså dags att på allvar för världssamfundet att göra klart för Israel (och de palestinska grupperna) att det är dags att på allvar följa de internationella lagar och överenskommelser som finns. Som bland annat förbjuder att man ockuperar andra länders territorium och att man sedan annekterar delar av detta territorium och flyttar in sin egen befolkning där medan man tränger bort de som redan bor där.

Dagens fundering: En fundering som jag haft länge är det här med att känna sig kissnödig. Är detta ett fysiskt fenomen, eller ett rent psykologiskt fenomen? När man känner sig så kissnödig att man helst vill korsa benen och slå knut på en viss kroppsdel, beror detta på att urinblåsan är överfull? Eller hänger det samman med rent psykologisk påverkan? Låt mig ta ett par exempel. Ställ dig vid diskhon och spola vatten. Det slår inte fel, du kommer att bli enormt kissnödig! Och det kan ju inte bero på att urinblåsan plötsligt blir överfull. Det är också så att graden av kissnödighet ökar ju närmare toaletten man kommer. Om man är ute och går och börjar känna sig lätt kissnödig så ökar graden av kissnödighet ju närmare toaletten du kommer, för att precis utanför toadörren vara upp i en nivå då man som sagt helst vill knyta en knut på den aktuella kroppsdelen för att förhindra läckage. Skulle du däremot avlägsna dig från toaletten kommer graden av kissnödighet att stadigt minska. Min fundering är alltså vilka impulser i kroppen det är som styr graden av kissnödighet? Det kan inte vara så mycket beroende av att urinblåsan är överfull utan det beror på yttre faktorer som rinnande vatten, närhet till toadörr osv.

Dagens elaka historia: När Gud hade skapat jorden tittade Sankte Per ner på den och sa: I Afrika har dom torka. I Sydamerika har dom översvämningar. I Nordamerika har dom tromber. I Öster har dom jordbävningar. MEN Sverige slipper ju undan ALLA katastrofer. DÅ log Gud illmarigt och sa: DOM HAR FÖRSÄKRINGSKASSAN!

Dagens det ska jag inte titta på: I kväll är det väl dags för nästa uttagning till Schlagerfestivalspektaklet. Och det ska jag INTE titta på. Det är skönt att jag jobbar i natt. Trots mina vanligt förekommande hyllningar av Public Service så är detta ett spektakel som bara blivit för mycket. Men, om det å andra sidan hade arrangerats i en kommersiell kanal, hade det nog blivit ännu värre.

Lämna en kommentar

Under Försäkringskassan, HBT, Israel, Kungahuset, Monarki, Palestina, Public Service, Republik, Rojalism, Sverigedemokraterna, TV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s