Om hurusom Annie Lööf förråder sina vänner

Dagens första förräderi: Så har då Annie Lööf tillsammans med sin partistyrelse tvingats totalsåga det förslag till nytt Idéprogram som hennes egna nyliberala vänner (utsedda av bland annat henne själv) skrivit samman. Det nya förslag till Idéprogram som nu Partistyrelsen enats om innebär en totalsågning jäms med fotknölarna av det förslag som hennes egna nyliberala vänner tidigare satt samman. Hur dessa vänner känner sig i dag kan dom bara själva berätta. Antingen blir det strid på Partistämman eller också lägger sig kretsen kring Stureplan ner av taktiska skäl. Men en del ilska kan faktiskt märkas. Förräderi brukar i slutändan bestraffas. Och det Annie Lööf av taktiska skäl gjort mot sina nyliberala vänner kan inte kallas något annat än förräderi. Här och här och här säger kanske lite. Läs i Aftonbladet och Expressen,

HogeralliansenDagens andra förräderi: Och det är inte bara de nyliberala vännerna inom partiet som har blivit förrådda. Jag hörde Annie Lööf intervjuas i gårdagens Rapport-sändning där hon hävdade att det var just Centerpartiet som hade programmet som skulle lösa problemen på arbetsmarknaden. På frågan om inte hennes Högerallianskollegor också hade lösningarna svarade hon ordagrant: – ”Jag kan lova dig att det har inte dom andra!” Och det är ju faktiskt ord och inga visor. Här totalsågar Annie Lööf sina Högerallianskollegors arbetsmarknadspolitik jäms med fotknölarna. Visserligen vet vi andra om att Moderaterna (som ju trots allt är de som bestämmer om vi ska vara ärliga) inte har någon fungerande arbetsmarknadspolitik. Nu har vi deras egna röstboskap in Centerns egna ord på att Moderaternas arbetsmarknadspolitik är av noll och intet värde.

Dagens skratt: Att Högeralliansen är körd som samarbete har vi gissat länge. Men att det gått så illa för skapelsen gjord i Maud Olofsson badtunna att till och med Badtunnetillverkarna nu går i konkurs? Rubriken Bastu- och badtunneföretag i konkurs säger väl allt.

Dagens bluff: Att PPM-systemet i huvudsak finns till för att öka sysselsättningen inom aktie- och fondhandeln har vi alla förstått. De enda som egentligen tjänar på systemet är alla de som sitter på sin rumpa framför en dataskärm och flyttar runt pengar. Vi andra kan känna oss grymt lurade. Nu ser jag att hälften av de som lurats att betala för PPM-rådgivning faktiskt förlorat på att ha lurats att köpa in tjänsten. När avgifterna för handeln har betalts så blir det helt enkelt minus på slutraden. Jag känner en allt större tillfredsställelse över att jag en gång i tiden redan från PPM-tidernas begynnelse gjorde ett aktivt val att inte välja någon fond utan låta den s.k. ”Soffliggarfonden” ta hand om pengarna. Det har gjort att jag klarat mig bättre än de flesta som främst gött de giriga gubbarna.

Dagens opinionssiffra: Den som läser Sven Tycker regelbundet har nog förstått att jag gillar statistik. Det är så fascinerande att studera alla dessa siffror där ALLA kan hitta något spännande att glädjas åt. Kanske bottnar detta intresse i att det en gång i tiden (på det glada 70-talet) var meningen att jag skulle läsa två terminer Statistik vid Lunds Universitet. Planer som totalspolierades av den svenska militären som istället tyckte att jag skulle göra värnplikt. Hur som helst hittar jag i Metro en undersökning över vilka partiledare vi har mest förtroende för. Metro gör mest affär av att Fredrik Reinfeldt drar ifrån Stefan Löfven. Något som väl ingen förvånas över. Jag vill istället peka på siffrorna för resten av partiledarna. Vi kan till exempel konstatera att alla partiledare utom 2 har sämre siffror än deras partier. Förutom Fredrik Reinfeldt är det Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt som är populärare än sina partier. I den absoluta botten hittade vi Annie Löff (ursäkta, men det blir alltid Löff när jag ska skriva Lööf – det har inget med Nöff att göra utan ren felskrivning). 1,2% av svenskarna har mest förtroende för henne. Hon får rejält stryk av Göran Hägglund med 2,3%, Jan Björklund med 2,4% och Jimmy Åkesson med 5,7%. För att alltså inte tala om Jonas Sjöstedt med 6,8%. Allra helst för Jan Björklund och Annie Lööf måste detta vara katastrofsiffror. Inte ens hälften av deras egna väljare har ett riktigt förtroende för dom som ledare. Intressant är att fundera över vad som händer den dag Fredrik Reinfeldt vågar erkänna att han faktiskt tröttnat och lägger av. Vad händer med Moderaterna den dagen? Bra jobbat Jonas! Annie Lööfs siffra är så dålig att den inte ens kommer med på redovisningen på webben av undersökningen. Men i den tryckta versionen finns det med.

Dagens försnillade miljarder: I Dagens Nyheter hittar jag siffror som visar vilka som dragit vinstlotterna i Anders Borgs största satsning i budgeten, dvs sänkningen av bolagsskatten. Handelsbanken tjänar 1,682 miljarder, SCA 1,331 miljarder, Telia 1,225 miljarder, SEB 1,1 miljarder, Holmen 911 miljoner, Nordea 635 miljoner, Swedbank 584 miljoner, Boliden 415 miljoner, Volvo 213 miljoner osv. Och antalet arbetslösa som står helt utan någon inkomst har ökat kraftigt. Vilka vänner Anders Borg har förstår vi alla.

Lämna en kommentar

Under Borg, Centern, Lööf, Nyliberalism, Pensioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s