Om medvetet ökade klyftor

Om medvetet ökade klyftor: I Dagens Nyheter kan vi läsa om hur klyftorna i vårt land ökar. 1991 skiljde det 22.000 kronor i inkomst mellan den som hade förmånen av ett jobb och den som drabbats av sjukdom, arbetslöshet eller bara ålderdom. Sedan dess har det hänt en hel del. 2010 var skillnaden i inkomst istället nästan fyrdubblad, 83.000 kronor. Och större delen av förändringen har skett de senaste åren. Och sedan dess har klyftan ökat ytterligare. Och till större delen beror den kraftigt ökade klyftan på en medveten politik från de styrande politikerna. De som sitter och bestämmer anser nämligen att den som är arbetslös eller sjuk har sig själv att skylla, och måste med hjälp av piska fås att bli frisk och skaffa ett jobb. Det har skett genom kraftigt försämrade villkor för Arbetslöshetsförsäkringen och Sjukförsäkringen. Och det har skett genom att dessutom straffbeskatta den som inte har förmånen av ett jobb. Alltså har på kort tid klyftan nästan fyrdubblats. Och eftersom den kraftigt ökade klyftan beror på en medveten politik ska vi inte heller förvänta oss en förändring innan vi bytt ut politikerna.

Rör inte min kompisDagens Billström: Jag har ju på senaste tiden vid flera tillfällen kommenterat Polisens ökade jakt på papperslösa flyktingar istället för att jaga mördare, våldtäktsmän och inbrottstjuvar. Under det vackra namnet REVA har ju polisen fått order uppifrån (läs Utvisningsminister Tobias Billström / moderat) att i ökad omfattning prioritera att hitta papperslösa så att dom kan utvisas från Sverige. Och detta sker samtidigt som tydligen antalet poliser i Sverige faktiskt minskar – se gårdagens tankar under rubriken Dagens avslöjande. Men faktum är att åtgärder som att stå i Stockholms tunnelbana och kontrollera människor med utländskt utseende med förevändning att man kollar biljetter nu börjar skapa protester från i stort sett alla – förutom Moderaterna. Till och med Fria Moderata Studentförbundet tycker att Tobias Billström tagit ett steg för långt i sitt fjäskande för Sverigedemokraterna. Vår Folkpartistiske Integrationsminister Erik Ullenhag är kritiskt. Alla partier (förutom SD) är kritiska. Men det är ju Moderaterna som bestämmer så det är långt till en ändring. Själv tycker jag att det är ganska självklart att Polisen har viktigare saker att syssla med, och som man inte hinner med. Jaga tjuvar, mördare och våldtäktsmän istället för papperslösa flyktingar! Följ debatten i AB, AB, AB, AB, DN, DN och SvD och på en massa andra ställen.

Dagens antiklimax: I dag delade vår moderata handelsminister Ewa Björling ut regeringens musikexportpriser. Och jag undrar vad hon tänkte när rockgruppen Refused i sitt tacktal tackade den Socialdemokratiska andan och den Kommunala musikskolan. Det var väl inte riktigt så det var tänkt.

Dagens klavertramp: Dagens stora klavertramp måste vara det den centerpartistiske politikern och lektorn vid Högskolan i Dalarna, Hans-Erik Hellborg, gjorde när han skickade mejl med texten: – ”Hej Anneli, Kan Du hjälpa mohammed – han kommer nog direkt från mecka /mvh he” Tyvärr så gjorde Hans-Erik misstaget att skicka mejlet direkt till Mehran Mahmoudi istället för sin kollega. Mehran hade nämligen mejlat och ville ha hjälp med en del uppgifter. Hans-Erik får nog gå runt med dumstruten en tid och fundera på vad man skämtar om och att man ska vara väldigt noga med att kolla vart mejlen skickas. Det kan lätt bli fel! Läs mer i Expressen och i Dagens Nyheter bland annat.

Dagens ursäkt: Jag vill be vår statsminister Fredrik Reinfeldt om ursäkt för att jag i går antydde att han hoppat över skaklarna, och att detta är orsaken till hans skilsmässa från Filippa. Jag har naturligtvis ingen aning om hur sanna ryktena är. Och som jag sade är jag tacksam för att den seriösa pressen inte rotat och gottat sig i tragedin.

Lämna en kommentar

Under A-kassa, Centern, Flyktingmottagande, Folkpartiet, Moderaterna, Rasism, Samhällsklyftor, Sjukförsäkringen, Tobias Billström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s