Billström igen

Dagens Jag har inget ansvar: Debatten om Polisens jakt på papperslösa i Stockholms tunnelbana fortsätter. Inte minst är debatten inom Högeralliansen intensiv. Folkpartiets Integrationsminister Erik Ullenhag gör den mycket intelligenta slutsatsen att om Polisen saknar resurser till att jaga brottslingar så är det kanske inte det mest intelligenta polisen kan göra vara att jaga papperslösa i tunnelbanan istället. Och Erik Ullenhag anser att det faktiskt är Högerregeringens ansvar att ge korrekta direktiv till Polisen om prioriteringar. Och att Polisen faktiskt ska följa lagen och inte agera rent rasistiskt genom en intensiv kontroll av resenärer som ser utländska ut. Men högsta hönset, Fredrik Reinfeldt, börjar bli lite tjatig med att hävda att han minsann inte har något ansvar. Han hade inget ansvar för Nuon-affären helt nyligen och nu hävdar han att han inte har något ansvar för vad Polisen sysslar med. Kan inte någon annan i Fredrik Reinfeldts närhet upplysa honom att han faktiskt är Statsminister, och i och med det faktiskt högsta ansvarig för ALLT. Sedan ska han naturligtvis inte lägga sig i detaljer (det är inte ministerstyre vi ska ha). Men det är faktiskt från högsta ort som Polisen fått i uppdrag att prioritera att jaga papperslösa, på brottsbekämpningens bekostnad. Du har ansvar Fredrik! Ta det ansvaret! Du har inte rätt att fortsätta vara ansvarslös!

Dagens skratt: Fast det fastnar egentligen i halsen. På Newsmill läser jag ett inlägg från Gustav Kasselstrand som är Förbundsordförande för Sverigedemokratisk Ungdom (SDU). Hans lösning på Polisens problem med att hitta papperslösa som gömmer sig i Sverige är att vi alla ska hjälpa polisen med att tipsa dom om var de papperslösa gömmer sig. Och visst ska vi hjälpa polisen att sköta sitt jobb. T.ex. med att hitta kriminella tjuvar, våldtäktsmän, skattesmitare eller fyllon som springer runt med järnrör för att göra upp. Men det var visst inte det du var ute efter? För med de begränsade resurser som polisen har så kanske dom ska prioritera att bekämpa brottslighet!

Moderata KannibalpartietDagens oenighet: Oenigheten inom Högeralliansen sprider som likt en epidemi. Senaste exemplet är sjuklönen. Nu har Kristdemokraterna gått ut och krävt att den andra sjuklöneveckan avskaffas. Man menar helt riktigt att arbetsgivarens kostnader gör att man avhåller sig från att anställa. Redan tidigare har Centerpartiet haft liknande förslag. Folkpartiet är osäkra medan Moderaterna säger Nej. Och eftersom det är Moderaterna som säger Nej lär det inte bli något heller. Det är ju dom som bestämmer. Oenigheten inom Högeralliansen sprider sig som sagt likt en epidemi. Skälet är naturligtvis att de små röstboskapen inom Högerregeringen börjar inse att dom är på väg att utplånas. Den Moderata kannibalismen på de små boskapen hotar partiernas existens. Dom MÅSTE helt enkelt visa att dom är fristående partier. Och med en statsminister som just nu är ganska trött på makten så gäller det att passa på. Nedräkningen har börjat till den dag då Fredrik Reinfeldt väljer att dra sig tillbaka i dimman och lämnar över ansvaret till räknenissen Anders Borg. Jag för min del är helt övertygad om att detta sker redan i år. Läs även i Aftonbladet.

Dagens arbetsmarknadsinsats: Jag brukar ju inte var sen med att kritisera Högerregeringen för otillräckliga insatser för att lösa problemen på arbetsmarknaden. Det behövs fler jobb helt enkelt och satsningarna på detta är ofta helt felaktiga. Men jag ska inte vara orättvis. Jag ser att Regeringskansliet gjort en satsning. Kostnaden för alla departementen har ökat med 6% på ett år till totalt 7,1 miljarder kronor. Och för att lite förbättra arbetslöshetssiffrorna har antalet anställda ökat med 198 personer på ett år. Tänk om andra offentliga arbetsgivare också fick pengar till att anställa fler…

Dagens Regeringsberöm 2: Ibland förvånar även en kritisk röst med att berömma Högeralliansens. Jag ser att Biståndsminister Gunilla Carlsson meddelat att Sverige kommer att stödja den palestinska myndigheten med drygt 30 miljoner kronor. Anledningen är att den israeliska ockupationsmakten har ensamrätt att ta in skattepengar även i den palestinska områdena (som moms och liknande). Men man behåller pengarna istället för att betala ut dom till den palestinska myndigheten som bestraffning. Resultatet är att den palestinska myndigheten inte har pengar till att betala ut löner och liknande, Nu har Sverige beslutat sig för att hjälpa den palestinska myndigheten och uppmanar andra länder att göra på samma sätt. Och samtidigt riktar man skarp kritik mot den Israeliska ockupationsmakten för dess politik på de ockuperade områdena. Bra gjort Gunilla Carlsson! Fast å andra sidan är biståndet till den palestinska myndigheten mindre än 8% av ökningen av kostnaderna för Regeringskansliet.

Dagens biorecension: Jag har varit på bio tillsammans med två av mina barn och tittat på filmen Beautiful Creatures. Om kärleken mellan en av oss vanliga dödliga och en av dom där andra med magiska färdigheter. Och jag tycker alltid att det blir så fånigt och tramsigt när man ska skildra magin på film. Och romantiska filmer tillhör inte heller mina favoriter. Det hela räddas lite av några komiska scener. Men mitt betyg blir 2 regnväder. Jag vill dock påpeka att både Kevin och Angeli uppskattade det hela mer än mig. Det mest positiva var att jag i varje fall slapp se supertönten Alexander Bard i Melodifestivalen. Hans framträdande var över innan vi var hemma.

Lämna en kommentar

Under Film, Flyktingmottagande, Israel, Kristdemokraterna, Moderaterna, Palestina, Polisen, Rasism, Reinfeldt, Sjukförsäkringen, Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s