Annie Jippo Lööf

Dagens Lööf-problem: Så har då jippot i Maramö dragit igång. Och för Högeralliansens skull så hoppas jag att dom redan i förväg bestämt sig för att komma överens om något uppseendeväckande. Annars är ju risken stor att det hela slutar i ett enda stort antiklimax. För just nu är media fyllda av undersökningar och kommentarer som går ut på att väljarnas förtroende just nu är risigt. Allra helst för Annie Lööf själv. Läs gärna i Expressen och Aftonbladet och Expressen och Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. Jag vill säga att Högeralliansen som organiserat samarbete har passerat bäst före datumet. Fortsätter samarbetet så mycket längre i oförändrad form så kommer vi vid nästa val att få färre partier i Riksdagen. Det underlättar ju i och för sig arbetet, men det är egentligen tragiskt att ett gammalt parti som Centerpartiet / Bonderörelsen just nu begår harakiri.

Dagens Billström: Metro har räknat ut att 91% av de som polisen kontrollerat i sin jakt på papperslösa i själva verket var helt vanliga svenskar men med utländskt utseende. Det kan vara personer som adopterats som barn. Det kan vara IT-experter från Indien som lockats till Sverige för att jobba. Det kan vara barn till människor som flyttade till Sverige för 50 år sedan, Det kan vara flyktingar som fick asyl i Sverige för 15 år sedan. Det kan vara turister. Det kan vara vilken svensk som helst, men som förolämpas och trakasseras bara för att dom ser lite mörkare ut i hyn. Polisen har viktigare saker att sysselsätta sig med. Prioritera arbetet mot kriminella människor! Den som bestämt att polisen ska prioritera att jaga papperslösa har helt enkelt en skruv lös. Läs även Metro och Metro och även Svenska Dagbladet samt Svenska Dagbladet.

Palestinas flaggaDagens Palestinier: Efter våldsamma protester i Palestina har de israeliska myndigheterna tvingats att betala ut delar av de pengar som man stulit från det palestinska folket. Men demonstrationerna har inte bara handlat om detta. Det handlar också om den palestinska fånge som för några dagar sedan dog i israeliskt fängelse mitt under pågående förhör. Enligt många palestinier och andra, bland annat den palestinska läkare som varit med vid obduktionen, så dog mannen pga tortyr. Ett annat skäl till demonstrationer är att den israeliska myndigheten börjat arrestera och fängsla många av de palestinier som släpptes fria i utbyte mot den israeliska soldaten Gilad Shalit. Många har nu åter fängslats utan rättegång och utan att dom sysslat med någon som helst politisk verksamhet. Läs bland annat i Expressen och Dagens Nyheter.

Dagens kärnkraft: SR:s Vetenskapsradion har granskat bland annat kostnaderna för att skrota de svenska kärnkraftverken. SKB räknar med att den totala kostnaden ska bli 25 miljarder för de 12 reaktorerna. Men om man ska gå efter vad det kostat i Tyskland att riva kärnkraftverk så saknas det 50 miljarder kronor i den kalkylen. Ska man gå på kostnader från USA att riva kärnkraftverk så saknas det minst 20 miljarder i den kalkylen. 25 miljarder är vad det kostade att riva bara Ignalinaverket i Litauen. Och om inte pengarna räcker är det vi allihop som får stå för restnotan. Kärnkraften är helt enkelt för dyr.

3 kommentarer

Under Centern, Högeralliansen, Israel, Kärnkraft, Lööf, Palestina, Polisen, Rasism, Tobias Billström

3 svar till “Annie Jippo Lööf

  1. Nu är jag tillbaka i hetluften och har skrivit några inlägg…

    Kul att se dig och alla andra igen!

    Hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s