Om Maramöte

Annie Lööf, begriper inget men vill bestämma ändåDagens Maramöte i Sverige: De fyra partiledarna på högerkanten (samt en massa pressekreterare och annat löst folk samt ett otal journalister) har träffats i Maramö. Och resultatet verkar vara mycket givande. Dels har man kommit överens om att träffas igen vilket får sägas vara ett viktigt resultat av mötet. Man har också kommit överens om att bilda fem arbetsgrupper! Och, ja det var tydligen det hela! I en intervju i TV hade Annie Lööf lite problem med att reda ut om det var fyra eller fem arbetsgrupper eller fyra eller fem partier. Men hon fick hjälp av reportern och lyckades reda ut det hela till slut. För övrigt fortsatte verkligheten som tidigare utanför Maramö. Läs mer i Aftonbladet, Aftonbladet, Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Expressen. Låt oss säga något förenklat, entusiasmen verkar inte vara så stor utanför kvartetten som spräng… f’låt träffades.

Dagens Maraval i Italien: Och i Italien har en massa miljoner italienare bevisat att dom mest har spagetti i huvudet. En majoritet av italienarna röstade på två pajasar vid namn Silvio Berlusconi och Beppe Grillo. Situationen för det italienska samhället är ännu värre än innan valet även om lyckligtvis Vänsteralliansen trots allt blev störst. Men just nu sitter man runt om inom EU och funderar på hur man på ett inte allt för ovänligt sätt ska säga till italienarna: Dra åt helvete! För ekonomin i EU och Eurons framtid var detta bland det sämsta som kunde hända. Katastrof.

Dagens Billströmsmara: Protesterna mot polisens rasistiska metoder för att jaga papperslösa fortsätter. Och det framkommer nu att det även bland polisen länge funnits kritik. Men uppenbarligen har kritiska poliser omplacerats. Henrik Bergquist som är expert på mänskliga rättigheter skriver i ett debattinlägg i Svenska Dagbladet att Sverige troligen skulle fällas i Europadomstolen om frågan drivs dit. Se även Sveriges Radio. Jag blir allt mer övertygad om att Tobias Billström och hans vänner har trampat rejält i klaveret med sina krav på att polisen ska prioritera att jaga papperslösa istället för att jaga kriminella tjuvar.

Dagens Tuff tuff tåg: Trafikverkets och Catharina Elmsäter-Svärds önskan om att allt ska bli bättre med järnvägstrafiken har nu fått Trafikverket att ändra gränserna för vad som är en försening. Istället för 5 minuter så gäller numera 15 minuter som gräns Och tåg som helt ställs in räknas inte heller som försenade. Och surprise, surprise. Antalet försenade tåg minskade rejält och vår moderata Infrastrukturminister blev glad. Men inte alla är nöjda med detta. Jag förvånar mig med att man inte hänvisade till att 15 minuter är vad som gäller för att flyg ska kallas för försenat. Egentligen är den stora faran med att höja gränsen att insatserna för att förbättra punktligheten trappas ner eftersom siffrorna helt plötsligt har blivit bättre. Sedan ska vi komma ihåg att anledningen till en försening kan vara mycket. Allt från dåligt underhåll av spåren till dåligt underhåll av tåg till underdimensionerade spår. Eller en tragisk deprimerad människa som försökt begå självmord genom att kasta sig framför ett tåg. Eller ett fyllesvin som måste avhysas från ett tåg. Eller det här skälet till varför tågen var sena här hemma i Åstorp för några veckor sedan.

Lämna en kommentar

Under EU, Euro, Högeralliansen, Italien, Järnvägar, Lööf, Polisen, Rasism, Tobias Billström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s