Inför Annie Lööfs sorti

Hogeralliansen håller ihop än så längeDagens Maramö: Medias spekulationer efter Lööf-jippot i Maramö fortsätter. Och i många tidningar spekulerar man numera helt öppet i hur det ska gå att få ihop en regering efter nästa val. Om inget av blocken får egen majoritet, om något eller några av Moderaternas stödpartier åker ut. Eller om det Rödgröna alternativet egentligen kan enas om en regering. I Svenska Dagbladet får flera professorer uttala sig och spekulera. Professor Ulf Bjereld presenteras som socialdemokrat, men professor Tommy Möller glömmer man att presentera som moderat (han har tidigare varit moderat studentpolitiker och även vari talskrivare till Carl Bildt. Även i t.ex. Aftonbladet spekuleras det vilt om vad som komma skall. Och talande för nästan alla kommentatorer jag läst i dag är att man tror att det även inom ”De fyras gäng” funderas på hur man ska överleva och få ihop en regering. Det är inte många som i dag tror på att fyra Högerallianspartierna överlever valet och tillsammans får ihop en majoritet i Riksdagen.

Dagens Tuff tuff: För att fortsätta på gårdagens funderingar om tågförseningar, så finns det som sagt många skäl till att tågen blir försenade. I dagens Helsingborgs Dagblad läser jag om en annan förklaring. En fellagd växel i Ramlösa gjorde att Øresundståget från Helsingborg mot Malmö helt plötsligt upptäckte att det befann sig på fel spår. Det var på väg mot Malmö via Teckomatorp istället för via Landskrona som är den väg Øresundstågen kör. Det är en del av Pågatågen som kör den andra vägen. Det var bara för lokföraren att ställa sig på bromsen och backa tillbaka. Det finns som sagt många skäl till att tåg blir försenade. Och i Malmö fick säkert en tågklarerare sitta med dumstruten på resten av dagen!

Dagens fuskare: SVT:s Uppdrag Granskning ägnar dagens program åt misstänkt fusk bland skidåkare under 1990-talet. Att t.ex. ryska och finska skidåkare har åkt fast har vi väl alla bara accepterat med ett: – ”Vad var det vi sade”. Men nu handlar det plötsligt om norska, och gud bevare oss, även svenska åkare! Så NU tror vi inte på det… Själv har jag för länge sedan förlorat tron på elitidrotten. Handlar det inte om fusk med olika sorters doping så har det avslöjats hur spelmaffian fixat lämpligt resultat i t.ex. fotbollsmatcher. Mitt förtroende för elitidrotten är nere mycket nära Noll. Det är bara pengar och fusk!

Dagens Billström: Debatten om Polisens jakt på papperslösa som genomförs på ett sätt som har starka rasistiska tecken fortsätter, även om det något försvinner i debatten om jippot i Maramö, fuskande skidåkare och hästkött i IKEA:s köttbullar. Fria Tidningen berättar i dag mer om protesterna inom poliskåren mot genomförandet av kontrollerna.

Dagens pseudonyhet: Hysterin över att det fanns lite hästkött i några av IKEA:s köttbullar är väl trots allt något överdriven. Det gör inte alls köttbullarna sämre eller farliga. Nu förstörs återigen tonvis med helt felfri mat bara för att livsmedelsföretagen i sin jakt på billigaste möjliga ingredienser inte har koll på vad dom stoppar i maten. Den stora skandalen är att livsmedelsindustrin har Noll Koll på vad dom stoppar i maten. Att vi råkar äta hästkött är ingen skandal – bara det står på kartongen. Är det inte dags att lugna ner debatten och låta den handla om den verkliga skandalen!

1 kommentar

Under Dopning, Högeralliansen, Idrott, Järnvägar, Lööf, Mat, Polisen, Tobias Billström

Ett svar till “Inför Annie Lööfs sorti

  1. Skillnaden mellan Möller och Bjäreld är att den senare är aktiv inom politiken nu. Han sitter styrelsen för Broderskaparna(dom heter något annat nu men jag kommer inte på vad). Möller är inte aktiv partipolitiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s