Ännu fler väljarundersökningar

Dagens väljarundersökning: I dag är det dags för ännu en väljarundersökning där återigen både Centern och Kristdemokraterna förlorar i stöd och åker ut ur Riksdagen. Centern får av Novus 3,4% medan Kristdemokraterna får 3,5%. Även Folkpartiet tappar i stöd till 5,2% medan Moderaterna tappar till 29,1%. Totalt tappar Högeralliansen sammanlagt -2,2 procentenheter till 41,2%. Detta samtidigt som både Socialdemokraterna med 31,9% och Vänsterpartiet med 6,6% får ökat stöd. Miljöpartiet tappar lite till 9,1%. Sammanlagt ökar de Rödgröna med 1,3 procentenheter till 47,6%. Sverigedemokraterna ökar till 10,2%. Eftersom både C och Kd åker ur Riksdagen vid ett sådant valresultat skulle de tre Rödgröna partierna få egen majoritet i Riksdagen vid ett valresultat enligt denna undersökning.

Dagens Sanningsord: Tysklands socialdemokratiske kanslerkandidat Peer Steinbrück har sagt vad han tycker om valet i Italien, och sagt precis samma sak som jag själv, dvs att en majoritet av italienarna har röstat på en clown (Berlusconi eller Beppe Grillo). Och det tyckte tydligen inte en del italienare var så lämpligt sagt. Den italienske presidenten Georgio Napolitano blev uppenbarligen rejält putt i kanten och förolämpad. Men, varför det? Han har ju helt rätt Peer Steinbrück! Det är tragiskt att vi ska vara i union med en nation på detta viset.

Dagens Billström: Jag ser att generaladvokaten i EU-Domstolen börjar inse att Dublinförordningen bryter mot FN:s Barnkonvention. Enligt denna ska beslut som fattas vara enligt barnens bästa. Men när det gäller asylsökande så struntar många EU-länder (däribland Sverige) fullständigt i detta. EU-Domstolen ifrågasätter om det verkligen är till barnens bästa att avvisa dessa till ”första landet” enligt Dublinkonventionen. Inom Högerregeringen har bland annat Folkpartiet drivit åsikten att det inte är enligt barnens bästa att avvisa asylsökande barn till t.ex. Italien. Och många länder inom EU har också slutat med detta och fattar istället beslut själva. Men i Sverige är det Moderaterna under ledning av Tobias Billström som styr. Och här struntar man oftast i FN:s barnkonvention.

Lämna en kommentar

Under Flyktingmottagande, Folkpartiet, Italien, Moderaterna, Väljarundersökning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s