Upp och ner

Dagens väljarundersökning: Tillsammans med SCB:s ganska stora väljarundersökning, som inte görs så ofta, så är nog den sammanställning av en massa olika väljarundersökningar som Sveriges Radio låter göra det mest tillförlitliga på den fronten som vi har att njuta av. Och jag förstår att ni förstått att det har publicerats en sådan sammanställning i dag. Och den är verkligen inte så kul för Moderaterna att läsa. Man påpekar i rubriken att Moderaternas 28,8% är den lägsta siffran för partiet på 3 år. Och eftersom det inte går så bra för röstboskapen i de tre stödpartierna heller så är den totala siffran för Högeralliansen på 42,0% den lägsta på en ännu längre period. De Rödgröna partiernas 47,6% är varken rekordhög eller rekordlåg. Men eftersom både Centerpartiet (3,6%) och Kristdemokraterna (3,9%) ligger under 4%-spärren så innebär detta en egen majoritet i Riksdagen för de tre Rödgröna partierna. Centerpartiet har aldrig legat så lågt så frågan är hur gammal Annie Lööf blir som partiledare? Även Folkpartiets 5,7% är en rejält låg siffra. Vänsterpartiets 5,9% är en ganska normal siffra, även om man brukar ligga under 6% och ibland ju är nere och nosar på 4%-spärren. Miljöpartiets 9,6% är en siffra där Mp legat och kretsat kring under många år medan Sverigedemokraternas lika stora 9,6% tyvärr är en rekordsiffra för dräggen.

Dagens TV-reklam: TV11 sänder ett program som handlar om ”All Världens TV-reklam”. Att titta på riktigt löjlig TV-reklam kan någon gång då och då vara komiskt, men programmet är faktiskt uselt. Och att först höra programledaren göra sig rolig över dum utländskt reklam, och sedan helt plötsligt avbryta programmet för att sända ännu löjligare svensk TV-reklam på allvar blir faktiskt lite patetiskt.

Dagens hjärtinfarkt: En av mina favoritmoderater, Anna Kinberg Batra, har tillsammans med partikamraten Peter Norman, som är finansmarknadsminister, skrivit ett debattinlägg i Dagens Nyheter som fått en massa privatiseringsivrare inom Högerlägret att sätta frukosten i halsgropen. Nu vill jag påpeka att min förkärlek för Anna Kinberg Batra inte handlar om hennes politiska gärning utan det handlar uteslutande om hennes klassiska yttrande om att: – ”Stockholmare är smartare”. Ett påstående som är så humoristiskt att hon till och med blir roligare än maken med namnet Batra… Hur som helst har Anna tillsammans med Peter skrivit ett debattinlägg i Dagens Nyheter där dom menar att Lagen om Valfrihet inte bör bli obligatorisk för alla kommuner och landsting att införa. Vilka taktiska drag som ligger bakom denna slutsats vet jag inte, men jag såg KD:s Göran Hägglund i TV:n försöka kommentera det hela. Och han såg helt chockad ut, men kunde ju inte gå ut allt för starkt mot Storebror. Undrar om det hela egentligen bara är ännu ett skämt från familjen Batra i klass med att ”Stockholmare är smartare”. Hur som helst var det värt priset för tidningen att läsa och sedan TV-licensen att se Göran Hägglund med tappad haka.

Lämna en kommentar

Under Centern, Folkpartiet, Högeralliansen, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Privatisering, Reklam, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, TV, Väljarundersökning, Vänsterpartiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s