De fattigas starke man

Venezuelas flaggaDagens avsked: Venezuelas starke man Hugo Chavez har lämnat jordelivet. Den cancer som han behandlats för upprepade gånger på Cuba på senare år tog slutligen sin tribut. Och medias USA-beroende gör sig tydligt påmind när Hugo Chavez gärning ska beskrivas. Det poängteras ständigt Venezuelas förbindelser med länder som Iran, Nordkorea, Libyen och Cuba. Däremot håller man i beskrivningarna mycket tyst om Venezuelas lika goda förbindelser med de flesta andra stater i Latinamerika. Hur flera av dessa demokratier utlyst flera dagars landssorg. Hugo Chavez var ingen stor vän av USA. Och USA var ingen stor vän av den venezuelanska revolutionen. Och som så många andra stater i Latinamerika som valt en ledning som vägrade gå i USA:s ledband använde man de metoder man kunde för att störta även demokratiskt valda styren. Det handlade om stöd till militärkupper och det har handlat om många invasioner. Venezuela tillhörde de stater där man misslyckades. Bland annat tack vara ett mycket starkt folkligt stöd för Hugo Chavez. Han har vunnit många demokratiska val, men det håller man mycket tyst om i vår USA-vänliga media. Läs mer här.

Israels flaggaDagens apartheid: Från Israel rapporteras att man nu börjat köra speciella bussar för de palestinier som pendlar in i Israel för att arbeta där. Efter klagomål från bosättare mot att dom tvingas dela buss med palestinierna så blir det nu olika bussar för riktiga israeler och ”dom där palestinierna”. Ett annat exempel på den israeliska apartheidpolitiken mot palestinier är den lag som införts som innebär att palestinier från Gaza eller Västbanken som gifter sig med en palestinier som bor inne i Israel inte kan bli israeliska medborgare, trots att dom alltså bor i landet och är gift med en israelisk medborgare. Risken är ju att dom blir för många, och dessutom kan man ju inte lita på ”så’na där”.

Dagens Billströmmare: Arbetet med att jaga boende i Sverige som inte ser svenska ut ska ytterligare intensifieras. Ytterligare en kvarts miljard extra ska under de kommande fyra åren satsas på att jaga mörkhyade och andra som inte ser ut som renrasiga vikingar så att dessa kan utvisas. Det är många hundratals miljoner som kunde använts för att jaga riktiga kriminella som tjuvar, våldsbrottslingar eller kanske svartjobbare. Samtidigt ska kostnaderna för att hjälpa flyktingar i Sverige finansieras med bistånd som annars skulle lämnas till t.ex. FN-organ för akut hjälp runt om i världen. Men enigheten inom Högeralliansen börjar allt mer rämna. Dock har protesterna från alliansvännerna ingen betydelse. Moderaterna bestämmer och Tobias Billström vill inte uttala sig. Läs mer här och här och här.

Säg Nej till SverigedemokraternaDagens SD-skandaler: Och skandalerna inom Sverigedemokraterna fortsätter. En högt uppsatt anställd tjänsteman i partiets Riksdagskansli har skickats hem efter upprepade beskyllningar om sextrakasserier mot andra Sverigedemokrater. I Västra Götaland hotas Patrik Ehn, som är gruppledare i Västragötalandsregionen, av uteslutning ur partiet. Ett hopplöst arbete med att rensa ut, vad som till och med för SD är mindre rumsrent, fortsätter. Men partiet kommer aldrig att lyckas eftersom det är själva basen som i så fall får rensas ut. Jag hörde förresten på Rapport att Sveriges Riksdag är på väg att få ett nytt parti. Olle Larsson, som gått ur Sverigedemokraterna och gått med i Härjedalspartiet, är på väg att komma in i Riksdagen som ersättare pga en föräldraledig SD-ledamot. Läs bland annat här och här och här.

Gårdagens bluff: ”Nyheten” om att The Pirate Bay hade flyttat till Nordkorea visade sig vara en bluff / ett skämt från Pirate Bays sida. Att offentliggörandet från Pirate Bay svaldes av media tror jag säger allt om hur lågt vårt förtroende verkligen är för piraterna. Vi förväntar oss att dom ska kunna göra vilka dumheter som helst utan moral. Dom verkar själva stolta över att ha lyckats lura svensk media, men jag tycker dom istället ska fundera på varför media svalde den uppseendeväckande nyheten? Vi förväntar oss ingen moral från ”piraterna”. Vi har helt enkelt inget förtroende för dom. Själv känner jag mig ganska tillfreds med att jag i går avslutade min kommentar med: – ”Jag för min del tycker att hela nyheten låter som ett enda stort skämt.” Läs Resumé.

Dagens Det går illa: Enligt den brittiska spelarorganisationen Xpro drabbas tre av fem Premier League-spelare av ekonomisk ruin inom fem år efter det att deras fotbollskarriär är slut. Dom gör helt enkelt så dåliga affärer, blir lurade, skaffar höga levnadsomkostnader eller glömmer att man måste betala skatt också. Genomsnittslönen för en spelare i Premier League är motsvarande 300.000 kronor – i veckan!

Lämna en kommentar

Under Fildelning, Flyktingmottagande, Idrott, Israel, Nordkorea, Palestina, Rasism, Samhällsklyftor, Sverigedemokraterna, Tobias Billström, USA, Venezuela

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s