Goda och dåliga nyheter

Dagens väljarundersökning: Så var det dags för nästa nya väljarundersökning. Denna gången är det Sifo, som gör sina undersökningar på uppdrag av Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten som är färdiga. Den stora vinnaren i denna undersökning är Socialdemokraterna som ökar med 3,7 procentenheter till 35%. De stora förlorarna är Moderaterna som tappar 1,7 procentenheter till 27,3% och Miljöpartiet som också tappar 1,7 ner till 9,3%. Dock fortfarande större än Sverigedemokraterna på 9,0%. Vänsterpartiet och Folkpartiet ligger mellan 5 – 6 procent och Centern och Kristdemokraterna ligger kvar under 4%. Intressant är att Socialdemokraterna vid ett val med dessa siffror ensamma blir större än Högeralliansen i Riksdagen. De Rödgröna får egen majoritet och S + Mp är större än Högeralliansen + SD. Det vill säga en S + Mp regering skulle förlora en omröstning först när både SD och V stöder en Högeralliansopposition. Läs även kommentarer i Expressen, Aftonbladet och Dagens Nyheter.

Dagens Calle Stropp: Calle Str… f’låt Bildt är en rolig man. Läs gärna Aftonbladets Chefredaktör Jan Helins rader om Calle Stropp. Vad Jan Helin inte har förstått är att det handlar inte om att Carl Bildt försvarar sig mot beskyllningar. Det handlar om att Aftonbladet försöker sätta sig över naturlagarna. Enligt naturlagarna så kan inte Carl Bildt göra fel. Och skulle det mot förmodan bli fel så är det ändå rätt eftersom det är så naturlagarna är skrivna.

Dagens Sverigedemokrat: Sverigedemokrater som säger som dom tänker fortsätter att skapa huvudbry för Jimmie Åkesson. Ett parti som bygger hela sin existens på främlingsfientlighet och ren rasism får problem om partiledningen inte tycker att medlemmarna ska säga vad dom tycker. Mer eller mindre dagligen trampar SD-medlemmar därför i klaveret. Senaste exemplet är Mats Dagerlind som är mannen bakom den Sverigedemokraterna mycket närstående sajten Avpixlat. Mats Dagerlind har på Twitter fört fram sina innersta tankar, som: – ”Totalt anser jag att ca 95 % av de som bor här skall vara födda här av svenskfödda föräldrar” vilket ju egentligen är radikalt eftersom han accepterar en 5%-ig inblandning av främmande gener. Men åsikten: – ”Jag anser att en nation och ett folk skall reproducera sig själv och sin särart” gör att jag tror att de där 5%-en inte får lov att blandas in. Dom ska nog bara var här och jobba och passa upp oss renrasiga. Och sedan lämnar han rasfrågan med: – ”Konstigt att sex mellan bror och syster är förbjuden när sex mellan två av samma kön inte är det” vilket också är spännande synpunkter på livet. För övrigt undrar jag vilka dom där renrasiga är. Finns det renrasiga?

SöderåsbananDagens järnvägsinvestering: En artikel i dagens Helsingborgs Dagblad om stationshuset i Billesholm styrker mig ytterligare i mina onda aningar om att tidigare utlovade investeringar i persontrafik på den s.k. Söderåsbanan mellan Åstorp – Teckomatorp aldrig kommer att bli av. I dag används banan Teckomatorp – Åstorp – Ängelholm som en del av godstrafiken på Västkustbanan. Och när tunneln genom Hallandsåsen är klar är det meningen att banan ska moderniseras för att möjliggöra att all godstrafik går den vägen. Och löftet från Trafikverket och Skånetrafiken har då varit att banan samtidigt ska göras i ordning så att det ska kunna köras Pågatågstrafik, tyvärr bara till Åstorp enligt planerna. Men av kommentarerna från Trafikverket i artikeln så ser det illa ut med dom planerna. Tanken var annars att det skulle gå Pågatåg Malmö – Åstorp via Lommabanan och Söderåsbanan. Men kommunerna kring Lommabanan verkar fortfarande vara aktiva i varje fall. Vad gör kommunerna vid Söderåsbanan (Åstorp, Bjuv och Svalöv) och Skånetrafiken?

Dagens Israelnyheter: Jag ser att Barack Obama är på väg till Israel på besök. Och det är väl trevligt. Han ska visst besöka Palestina också. Kan man hoppas att han gör klart för de israeliska ledarna att om dom vill ha fred så måste dom acceptera en självständig Palestinsk stat på Västbanken / Gaza. Dom måste inse att bosättarpolitiken är ett brott mot internationella lagar. Och så kan han passa på att berätta för de palestinska ledarna att dom också måste acceptera en israelisk stat som granne och att dom måste inse att våld aldrig löser problem. Tyvärr är jag inte särskilt optimistisk eftersom de israeliska ledarna kommer att fortsätta göra som dom vill och på den palestinska sidan finns tyvärr för många extremister som skapar en försämrad situation med meningslöst våld. För övrigt ser jag att Israel fått en ny Försvarsminister vid namn Moshe Yaalon. Och det bådar inte allt för gott. Han är gammal militär och tillhör hökarna. Han lämnade militären sedan han motsatt sig Israels uttåg ur Gaza. Han har karakteriserat Palestinier som cancertumörer: – ”The Palestinian threat harbours cancer-like attributes that have to be severed. There are all kinds of solutions to cancer. Some say it’s necessary to amputate organs but at the moment I am applying chemotherapy.” Med den mannen som ansvarig för militären så lär vi inte få fred på länge. Fast det kommer även positiva nyheter från Israel. I Aftonbladet läser jag att patologen Chen Kugel utsetts till ny chef för Israels rättsmedicinska institut. Detta sedan den tidigare chefen Yehuda Hiss fått sparken. Bland annat efter kritik från Chen Kugel, som bland annat tackat Aftonbladet för att han nu utnämnts till ny chef. Bakgrunden till detta är en skandal som Aftonbladet skrivit om där det avslöjades hur man stulit organ från palestinier på det rättsmedicinska institutet. Ett avslöjande i Aftonbladet som liberala media och israelvänner i Sverige betecknade som skandalöst. Och Sveriges ambassadör i Israel bad om ursäkt för artikeln. Senare har det som sagt visat sig att allt var sant, chefen fick sparken och en av de livligaste kritikerna har blivit ny chef och tackar alltså Aftonbladet för detta.

Dagens förutseende: Jag fick med gårdagens morgontidning en 20-sidig reklambilaga om Köpenhamn. Och med tanke på tankarna bland många styrande i Köpenhamn om att legalisera handeln med marijuana så är kanske rubriken på reklambilagan – Coola Köpenhamn välkomnar dig – nästan lite före sin tid. Det känns faktiskt lite tragiskt att höra hur politiker ger upp och resignerar. Det är kanske snart dags att riva bron?

Lämna en kommentar

Under Åstorp, Bildt, Droger, Israel, Järnvägar, Obama, Palestina, Sverigedemokraterna, Väljarundersökning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s