När blir Tobias Billström avpolletterad?

Tobias BillstromDagens klavertramp: Högeralliansens största klavertrampare är Utvisningsminister Tobias Billström. Och det blir allt mer uppenbart att mannen sitter mycket löst. Det står klart att Tobias Billström dels är okunnig, och dels egentligen står för en annan migrationspolitik än den som är Moderaternas officiella politik. Nu senast har han i en intervju med Dagens Nyheter trampat rejält i klaveret och dels visat att han faktiskt inte vet vad som gäller, dels visat att han innerst inne står för en annan politik än den som hans parti officiellt står för, och dels visat att han inte har förmågan att uttrycka sig. Nu ville man från Migrationsdepartementet först göra om hela intervjun med Dagens Nyheter och sedan, när detta inte tilläts, så var det bara att be om ursäkt. Jag tror att Tobias Billström sitter löst. Kritiken mot honom är enig från det egna partiet, från Folkpartiet, från Miljöpartiet (som ju har en överenskommelse i ämnet med Högeralliansen) och i stort sett alla andra – ja förutom Sverigedemokraterna… Läs mer om det hela i Dagens Nyheter, Dagens Nyheter, Dagens Media, Expressen, Expressen, Expressen, Expressen, Svenska Dagbladet, Sveriges Radio och Dagens Nyheter.

Dagens väljarundersökning: Det är tydligen väljarundersökningsveckan just nu. I dag är det dags för nästa, United Minds, som publiceras av Aftonbladet. I denna är de stora vinnarna Vänsterpartiet som ökar 1,7 procentenheter till 7,8%, Folkpartiet +1,5 till 6,2% och Kristdemokraterna +1,3 till 4,6%. De stora förlorarna är Moderaterna som tappar 1,7 procentenheter till 25,9%, Socialdemokraterna -1,3 till 31,6% och Sverigedemokraterna -0,8 till 10,3%. Det intressanta i denna undersökning är att både Centern och Kristdemokraterna klarar sig kvar i Riksdagen, att Vänsterpartiet är ifatt Miljöpartiet och att Högeralliansen faktiskt ökar lite medan de Rödgröna partierna tappar lite. Och som en följd av att C och Kd klarar sig så räcker inte de tre Rödgrönas övertag (47,3% mot 41,0%) till egen majoritet i Riksdagen. Det är spännande att två undersökningar gjorda nästan exakt samtidigt kan visa så olika trender. Vilket visar hur tillförlitliga alla dessa ”hobbyundersökningar” är. Men dom är lika spännande och kul för det, eftersom det alltid finns något positivt eller negativt att hitta för alla.

Dagens SD-skratt: I går skrev jag om SD:s Mats Dagerlind, mannen bakom sajten Avpixlat bland annat, och hans twittrande av dumheter. Bland annat säger han i dag: – ”Jag står inte för någonting jag skriver på Twitter” vilket ju onekligen är ett betyg på allt som förekommer i alla Twitterflöden. Men han fortsätter med: – ”Det jag skrev är bland annat min analys av SD:s invandringspolitik på sikt” och det är ju också en sorts sanning. Läs här mer om hans svammel. Frågan är om Jimmie Åkesson orkar fortsätta med att gallra ut alla som kläcker ur sig för mycket sanningar. 12 åkte tydligen ut i dag. Han kommer att få fortsätta utesluta medlemmar i all evighet eftersom det räcker med att säga vad Sverigedemokraterna egentligen står för så riskerar man att uteslutas. Fast en del antyder att det också handlar om att rensa ut konkurrenter.

Dagens 08-ligister: Det har tydligen spelats final i bandyn. Och eftersom ett stockholmslag var inblandat (Hammarby) så slog naturligtvis ligister till också. Först brände 08-dräggen av bengaler inne i Globen vilket gjorde att man fick skjuta upp matchstarten medan arenan vädrades ut. Och sedan rusade supportrarna in på planen innan matchen ens var slutspelad. Och den blev inte heller slutspelad, den avbröts helt enkelt. Och av naturliga skäl så är ”det andra laget”, Sandviken inte helt nöjda med säkerheten. Men egentligen är den stora skandalen Bandyförbundets ordförande Håkan Ramsins kommentarer. Han tyckte att arrangemanget i stort sett fungerade utmärkt. – ”Bengalerna och att de skulle storma planen var vi förberedda på.” Jaha? Om man nu var förberedda, varför gjordes inget? Men högsta ansvarige tror att klagomålen från Sandviken främst handlade om att dom förlorade. Så kan man också ta säkerheten på allvar! Läs mer här.

Lämna en kommentar

Under Idrott, Moderaterna, Stockholm, Sverigedemokraterna, Tobias Billström, Väljarundersökning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s