Pudelminister Billström

Utvisningsminister Tobias Billström med meningsfrändeDagens Pudelminister: Det fortsätter att blåsa friskt kring öronen på Utvisningsminister Tobias Billström. Detta trots upprepade pudlar. Och frågan är om inte Fredrik Reinfeldts uttalande i dag med önskvärd tydlighet visar att han helst tycker Tobbe säger upp sig: – ”Han har på sistone brustit några gånger och det är försvårande att det har skett vid flera tillfällen. Därför har jag gjort klart för Tobias Billström att vägen för att återvinna förtroendet går via att han håller sig till den humana inriktning vi har på politiken och att han arbetar hårt för att återvinna sitt förtroende.” Visst kan Tobias Billström se till att han inte säger något förrän han är helt säker på att han vet vad han pratar om. Hans underlydande på departementet kan se till att dom alltid står redo med små minneslappar som talar om för honom vad han ska säga. Men, han kommer inte ifrån det faktum att han ju faktiskt inte ställer upp för den Flykting- och migrationspolitik som Riksdagen beslutat om. Han kan inte upprepade gånger få beröm av Sverigedemokraterna så fort han har trampat i klaveret och sagt vad han tycker utan att först tänka efter om detta är Regeringens officiella politik. Jag tror att Fredrik Reinfeldt måste välja. Antingen avpolletterar han Tobias Billström, eller också hoppar Miljöpartiet av överenskommelsen om Flykting- och migrationspolitiken. Och hoppar dom av så har Fredde inte längre majoritet i Riksdagen för politiken. Fredrik Reinfeldt sitter i en rävsax, och det finns en pudel som redan fastnat i samma rävsax. Läs mer i Aftonbladet, Aftonbladet, Aftonbladet, Aftonbladet, Expressen, Expressen, Expressen, Expressen och Expressen och en massa andra ställen.

Dagens klavertrampare: Här i Skåne har debatten om situationen inom sjukvården och förhållandena för sjukvårdspersonalen varit intensiv. Och när politiker ska försvara korkad politik blir det lätt klavertramp. Skåne styrs just nu av en femklöver, bestående av de fyra Högerallianspartierna och Miljöpartiet. Och jag har redan tidigare berättat om Miljöpartisten Lars Goedecke som tvingades till time-out efter att ha visat sig totalt okunnig när han i hånfulla ordalag skulle försvara Region Skånes horribla personalpolitik. I dag läser jag att hans partivänner hemma i Ängelholm tycker att han ska lämna sina uppdrag helt och hållet. Men det tycker han tydligen inte själv. Nu läser jag om Socialdemokraten Eric Hammarbro som apropå sjukvårdspersonalens kritik tyckte att: – ”Med risk för att bli påhoppad vill jag hävda att sköterskorna är den grupp i samhället, tillsammans med lärarna, som överskattar sin egen roll å det grövsta” och han fick medhåll omedelbart av Moderaten Ulla Stålberg: – ”Ja, man väljer själv och man ansvarar knappast för liv och död som nybliven sköterska; i alla fall inte dem jag känner!” Det ska påpekas att det här är politiker som jobbar just med vård och omsorg. Eric Hammarbro har dragit slutsatsen att han nog är mer en belastning än en tillgång för sitt parti.

Säg Nej till SverigedemokraternaDagens utrensning: Det står allt mer klart att en stor del av uteslutningarna inom Sverigedemokraterna snarare handlar om utrensningar pga maktkamp. Motivet för en del utrensningar har handlat om att de uteslutna har haft sin bakgrund från extrema högergrupper (dvs ännu längre ut på högerkanten än SD). Men om ledningen inom SD ska använda detta som argument så ska dom ju själva uteslutas också. Det pågår helt enkelt en maktkamp inom Sverigedemokraterna och då gäller det för ledningen kring Jimmie Åkesson att göra sig av med de som innebär ett hot. Men, bara fortsätt bråka! Läs mer i Aftonbladet, Aftonbladet, Expressen och Sydsvenskan och lite här och var.

Dagens oppositionsledare? Jag läser att oppositionsledaren socialdemokraternas Stefan Löfven gjort klart att han inte har för avsikt att föra någon oppositionspolitik. Han har nu gjort klart att även ett femte jobbskatteavdrag kommer han att acceptera. Dvs Socialdemokratisk oppositionspolitik innebär att man kommer att fortsätta stödja en politik där sjuka, arbetslösa och gamla ska straffbeskattas som bestraffning för att dom blivit sjuka, förlorat sitt jobb eller blivit gamla. En intressant fråga är vad man ska föra som oppositionspolitik?

Dagens inkonsekvens: Jag ser att USA övar med kärnvapenbestyckade B52-or utefter Nordkoreas gräns. Och det betecknas som att man ”spänner musklerna”. När Nordkorea gör exakt samma sak kallas det för krigshot. Varför inte acceptera att militära hot ALLTID innebär just ett krigshot. Nordkorea lider av en schizofren rädsla för USA och Sydkorea. Och det är detta som förklarar landets oftast helt obegripliga politik. Vad tror ni att USA:s ”spända muskler” får för effekt på Nordkoreas ledare? Dom blir ännu mer övertygade om att dom är utsatta för ett akut hot från Sydkorea och USA, och att dom måste slå till först om dom ska ha en chans.

Lämna en kommentar

Under Moderaterna, Nordkorea, Rasism, Reinfeldt, Sjukvård, Skatter och ekonomi, Skåne, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Tobias Billström, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s