Mer pajkastning på Billström

Dagens Billström: Hur osannolikt det än låter så har jag i dag mycket stor sympati för militärens högste gubbe, ÖB Sverker Göranson. I dag har han, som det första han gör efter sin sjukskrivning, (undrar om Försäkringskassan godkänt den?) gått ut och kritiserat Tobias Billström för hans uttalanden angående möjligheten till asyl för de tolkar som de svenska trupperna i Afghanistan använt sig av. De svenska tolkarna (precis som tolkarna som många andra länder ha utnyttjat) känner sig hotade och har önskat att få asyl i Sverige. Många i Afghanistan anser att dom samarbetat med fienden, med ockupationsstyrkorna. Och dom fruktar för sina liv. Många länder som har eller har haft trupper i Afghanistan har tagit hand om den lokalt anställda personalen. Men Tobias Billström har gjort klart att han inte kan se att det finns någon anledning att göra några undantag från de regler som gäller, för tolkarna. En stor del av dom har redan tidigare velat lämna in ansökan om asyl, men har inte fått lov att göra detta. Reglerna säger nämligen att man inte kan söka asyl från sitt hemland. Det måste man göra från Sverige. Och det är detta som Tobias Billström gjort klart att det inte finns någon anledning att göra undantag från. Problemet för tolkarna är att dom ju inte har så lätt att smuggla sig till Sverige så att dom kan söka asyl här. Och det är detta ÖB (och många andra anständiga människor med medmänskliga tankar) tycker att man kan göra undantag från. Men inte Tobias Billström. Och Migrationsverket kan ju inte på eget initiativ frångå reglerna. Jag har skrivit om detta vid flera tidigare tillfällen, bland annat 30/7-2012, 17/2-2013 och 20/2-2013. Läs även Aftonbladet, Expressen och Dagens Nyheter. Själv tycker jag att de svenska soldaterna i Afghanistan ska smuggla med sig tolkarna i sina transportflyg när dom flyger hem!

Vi gillar olika och säger Nej till rasister och nazisterDagens statistik: Och när vi nu är inne på den där Tobias Billström, som ju vill ”minska volymerna” när det gäller invandringen så kanske siffror kan skapa lite klarhet. Det är SCB som i dag offentliggjort siffror över var invandrare till Sverige kom ifrån förra året. Och kanske ska vi se varför invandrare kom till Sverige. Av de 10 länder (Nordiska länder undantagna) som det kom flest invandrare från så var det 4 där flyktingar var den största gruppen (Syrien, Afghanistan, Somalia och Eritrea). För tre länder (Polen, Kina och Tyskland) kom de flesta hit för att arbeta eller studera. Och slutligen för tre länder (Irak, Thailand och Iran) var den största gruppen anhöriga som kom hit. För fyra länder (Syrien, Afghanistan, Somalia och Polen) handlar det om mellan 4-5.000 personer, för ett land (Irak) mellan 3-4.000 och för resterande fem länder (Kina, Thailand, Eritrea, Tyskland och Iran) så rör det sig om mellan 2-3.000 personer.

Dagens Sverigedemokrater: Jag läser en liten notis i Metro (som läst Länstidningen i Södertälje) som berättar att Sverigedemokraterna i Södertälje nu gått med på att betala en faktura på 12.500 kronor som avser skadegörelse i en villa som två Sverigedemokrater från Södertälje, Tommy Hansson och Tommy Blomqvist, hyrde i samband med Almedalsveckan förra året. Säng och matta var nedkissat, det var aska i sängen och en hel del ytterligare skadegörelse. Fast Tommy och Tommy var naturligtvis helt oskyldiga. Det var någon annan! Läst mer i Länstidningen här, här och här. Tänk att Sverigedemokrater har så svårt att hålla sig tillräckligt nyktra så att dom kommer ihåg när dom var kissnödiga.

Dagens jubileum: I dag är det faktiskt 10 år sedan de amerikanska styrkorna invaderade Irak för att störta Saddam Hussein. Ett jubileum som det faktiskt är ganska tyst om i USA. Kanske skäms man lite. Och kanske är man ytterst krigströtta i USA. Hela invasionen byggde på lögner. Motivet till att invadera Irak var att Saddam Hussein hade skaffat massförstörelsevapen och att man också höll på att skaffa kärnvapen. När Saddam Hussein var störtad och Irak var ockuperat så framgick det mycket tydligt att detta var rena lögner. Irak hade inga som helst massförstörelsevapen, och det fanns inte heller några planer på att skaffa kärnvapen. Saddam Hussein fick också skulden för terrorattackerna 11 september. Vilket också var rena lögner. Men, det är många 1000-tals människor som fått offra sina liv för att USA ville trygga den irakiska oljan. Demokratin i Irak har gjort framsteg, men det är tveksamt om de flesta irakier i dag tycker att det var värt priset. En som dock verkligen tjänat på invasionen var USA:s vicepresident under George W Bush, Dick Cheney. Hans företag uppskattas ha fått kontrakt för ungefär 40 miljarder dollar i Irak under ett antal år.

Lämna en kommentar

Under Flyktingmottagande, Irak, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Tobias Billström, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s