Påskbudskap

Dagens Billströmmare: I gårdagens Aftonbladet skriver Sanna Vestin, som är ordförande för Flyktinggruppernas Riksråd, en debattartikel där hon påpekar det självklara, nämligen: – ”Ge asylvisum till de afghanska tolkarna.” Precis som alla andra debattörer som yttrat sig så påpekar hon det orimliga i det som bland annat Tobias Billström hävdat. Dvs att man inte kan söka asyl i Sverige förrän man är i Sverige. Dom har vägrats att söka från Afghanistan. För att resa till Sverige måste dom söka visum. Men om dom söker visum så kommer dom inte att beviljas detta eftersom visum från Afghanistan bara kan beviljas för besök, inte för att stanna i Sverige. Och dom kan inte heller åka till Sverige via en massa andra länder eftersom det innebär att dom med största sannolikhet kommer att registreras där, och när dom sedan äntligen kommer till Sverige kommer Sverige att avvisa dom enligt Dublinkonventionen till det land dit dom kom först. Det är en skam från Sveriges sida att vara sådana paragrafryttare när det gäller de tolkar som troget arbetat för de Svenska trupperna i Afghanistan. Det är helt självklart att det omedelbart meddelas att tolkarna kommer att få komma till Sverige som tack för allt dom gjort för de svenska trupperna. Och jag tror faktiskt att Tobias Billström kommer att tvingas göra en pudel i den här frågan och göra ett korrekt beslut till sist.

Dagens andra Billströmmare: Aftonbladet berättar i dag om 31-åriga Sara som ska utvisas till Elfenbenskusten. Detta samtidigt som hennes snart treåriga dotter Sofia får stanna kvar i Sverige eftersom hon är svensk medborgare. Sara må ha fattat felaktiga beslut under sitt liv, men det är inget som dottern Sofia ska straffas för. Det är INTE enligt FN:s Barnkonvention (som Sverige skrivit på) att skilja barn från sina föräldrar. Föräldrarna må ha fattat felaktiga beslut, men det ska inte barn straffas för. Enligt FN:s Barnkonvention ska de beslut som fattas ALLTID fattas enligt det som är bäst för barnet. Det är INTE det bästa för barnet att skicka mamman till andra sidan av världen medan Sara får stanna kvar. Och med tanke på att problemet går mycket enkelt att lösa så är det en skandal. Man kan nämligen låta Sara söka uppehållstillstånd från Sverige som anknytning till sin dotter och låta henne stanna i Sverige tills beslutet är fattat. DET hade varit enligt FN:s Barnkonvention. Att skicka hem Sofias mamma till Elfenbenskusten för att där söka uppehållstillstånd i Sverige och sedan vänta medan detta kan beviljas innan hon får återvända till sin dotter är INTE enligt FN:s Barnkonvention.

Dagens Moderata påskkärring: I Dagens Nyheter skriver en av dessa typiska moderater, Eva Solberg, en debattartikel med rubriken Förbjud det organiserade tiggeriet på våra gator. Eva är upprörd över alla tiggare som man kan se. Och lösningen för henne är naturligtvis ett förbud. Om vi förbjuder eländet så att vi slipper se det så är problemet löst verkar hon tro. Och Eva Solberg fortsätter att sprida myten om utkommenderade tiggare som tvingas tigga och sedan lämna pengarna vidare till någon annan. Detta trots att bland annat Dagens Nyheter i flera reportage visat att det är inte så. Om vi ska lösa problemet så handlar det om att vi ställer krav på bland annat Rumänien att sluta diskriminera romer så att dessa står utan arbete och annan form av försörjning. Men det är väl en för komplicerad lösning för en moderat. Förbjud, så slipper vi se problemet!

Lämna en kommentar

Under Afghanistan, Flyktingmottagande, Moderaterna, Romer, Tobias Billström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s