1 April

Dagens nyhetsnotiser blir korta, så bloggen ser lite annorlunda ut än vanligt.

» Tobias Billström har gjort en rejäl pudel och deklarerat att Sverige är ett så rikt land att vi faktiskt har råd att föra en mer generös flyktingpolitik. Och dessutom säger han, behöver vi dessa immigranter som tillför vårt land resurser, kunskaper och arbetskraft.

» Nordkoreas ledare Kim Yong Nam har deklarerat att landet kommer att ändra inriktning. Vi har inte råd att satsa alla dessa pengar på militären utan vill istället skapa ett bättre samhälle för våra medborgare säger han. Och vi uppmanar våra gamla fiender, som USA, att göra precis på samma sätt.

» Statsminister Fredrik Reinfeldt har deklarerat att de kraftiga försämringarna av A-kassan och Sjukförsäkringen som genomförts var stora misstag. Att skänka bort pengarna till de som inte behöver dom lika mycket är i längden inte hållbart.

» Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har i ett uppmärksammat mycket öppenhjärtligt tal berättat att han träffat en riktig palestinier och kom då underfund med att även palestinier var mänskliga. Och han inser därför att dom är lika mycket värda som judar och måste ha samma rättigheter.

» En talesman för terrornätverket al-Qaida har i ett utsmugglat TV-tal förklarat att våld inte löser problem. Att döda fienden skapar bara ännu fler fiender. Om vi bara kan prata med varandra istället så ska vi nog lösa de problem som finns.

» Svenskt Näringslivs direktör Urban Bäckström har förklarat att ett ökat inflytande för de anställda via de fackliga organisationerna som representanter för personalen är positivt för företagens framtid. Aktieägarnas aktieutdelning är inte det viktigaste för ett företag förklarade han.

» En affärsidkare i Tucson, Arizona, USA ska dela ut vapen till innevånarna. Ju fler som är beväpnade till tänderna desto säkrare att leva i blir vårt samhälle säger han.

» Socialdemokraternas ledning med Mikael Damberg, Magdalena Andersson och Stefan Löfven i spetsen har i samband med ett internt möte fått en uppenbarelse: Oj, det var visst ett Socialdemokratiskt parti vi leder, det hade vi missat!

» I en mycket öppenhjärtlig intervju har Hans Excellens Carl Bildt (m) berättat att han faktiskt vid flera tillfällen under sin långa politiska karriär haft helt fel.

Och i dag är det alltså den 1 april. Men, en av ovanstående notiser är faktiskt äkta. Kan ni gissa vilken?

Lämna en kommentar

Under A-kassa, Bildt, Facket, Flyktingmottagande, Moderaterna, Näringsliv, Nordkorea, Reinfeldt, Sjukförsäkringen, Socialdemokraterna, Terrorism, Tobias Billström, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s