Lööftramp i klaveret

Dagens Annie Lööf: Vår kära Centerledare, och tillika Näringsminister, Annie Lööf verkar vilja konkurrera med vår Moderata Migrationsminister Tobias Billström om utmärkelsen som den minister som har minst koll på vad hen själv har beslutat. I går skrev Annie Lööf under rubriken S förstår inte hur näringslivet fungerar att: – ”Socialdemokraterna vill tvinga alla företag att rapportera in uppgifter om sina anställdas löner och ersättningar varje månad. Detta skulle innebära stora kostnader och mycket krångel för de små företag som Löfvén [sic!] och Damberg säger sig vilja värna.” För mindre än en månad sedan kunde Ekoredaktionen berätta att: – ”Trots hård kritik om ökat regelkrångel kommer regeringen lägga fram ett förslag som tvingar arbetsgivare att lämna löneuppgifter till Skatteverket varje månad i stället för som nu varje år.” Är det inte dags nu Annie Lööf att lämna över stafettpinnen till någon annan?

VargDagens snyft: Expressen berättar i en snyftartikel om jakthunden Kajsa som attackerades av en varg. Fast jag förstår inte riktigt husses ilska mot att ett rovdjur jagar. Som jägare borde han ju ha en ganska stor förståelse för sådant. Eller han tänker aldrig på sådant när han skjuter ihjäl andra djur. – ”Nu får vi bara hoppas att hon repar sig så pass att hon orkar med jakten igen” säger han. Kanske skulle han efter detta ha större anledning att skänka en liten tanke till de djur han skjuter ihjäl. Läs även här. Jag vill poängtera att jag inte är motståndare till jakt. Människor har i alla tider jagat för att få mat. Jag har alltså ingenting emot seriös jakt där vi även tar tillvara det som jagas. Det är däremot en helt annan sak med nöjesjakt där Knugen och liknande bortskämda snubbar står redo för att skjuta mot mål som pöbeln drivit upp framför dom. Bara för att dom ska få nöjet av att skjuta. Men som jägare borde man kanske ha förståelse för att man faktiskt inte har ensamrätt som jägare i naturen. Det finns rovdjur också, som inte skiljer sig så mycket från en jägare. Rovdjur som rovdjur!

Dagens Billström: Jag noterar att Stefan Löfven framfört det helt självklara. Nämligen att de tolkar som arbetat för den svenska krigsmakten i Afghanistan ska ha rätt att söka asyl i Sverige. – ”Vi måste ta vårt ansvar som land, de har jobbat för Sverige i Afghanistan under tuffa omständigheter. Innebär det att de har asylskäl, som inte kan lösas inom Afghanistan, då ska de ha en sådan möjlighet och det är därför vi har sagt det till regeringen. Det är regeringens uppgift att ta fram förslag på hur detta praktiskt ska lösas” säger han. Det finns också en majoritet i Riksdagen för att Sverige har ett ansvar som innebär att tolkarna antingen ska ha rätt att söka asyl från Afghanistan eller ha möjlighet att åka till Sverige för att söka asyl här. Jag tar för givet att vår Moderata Utvisningsminister Tobias Billström kommer att tvingas göra en kovändning och ta tillbaka vad han tidigare sagt.

Dagens åldersdiskriminering: Bemanningsföretaget Adecco sökte anställda för att jobba på Volvo Lastvagnar. En 35-årig kvinna som jobbat på Volvo Lastvagnar sökte jobben men fick avslag. Hon var nämligen för gammal! Jag förstår att jag som 60-åring kan ha lite problem med att hitta en villig arbetsgivare, men en 35-åring? Efter lite granskning visar det sig att Adecco bara ville ha anställda som inte fyllt 26, dom är nämligen billigare att anställa eftersom arbetsgivareavgiften är lägre. På så vis kan dom tjäna lite mer på uppdraget hos Volvo Lastvagnar.

Dagens knäppgökar: Jag ser en liten notis i Metro som berättar om den lilla staden Nelson City i Georgia som stiftat en lokal lag som innebär att alla familjer MÅSTE ha skjutvapen och ammunition hemma!

Dagens Citat: – ”Det är löjeväckande att se hur Socialdemokraterna debatterar internt, kompromissar och har spridda viljor. Vi i alliansen är helt eniga om att vi vill rasera välfärdssamhället, stärka klassamhället och att det ska gå ruskigt fort.” /Fredrik Reinfeldt

Lämna en kommentar

Under Afghanistan, Jakt, Lööf, Löfven, Näringsliv, Reinfeldt, Tobias Billström, USA, Vargar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s