Vad har Kristdemokraterna egentligen åstadkommit?

Dagens KD-reform: Fokus Torbjörn Nilsson, som jag berättade om i går, hade faktiskt missat en reform som Kristdemokraterna fått igenom – Vårdnadsbidraget. En verklig fiaskoreform som jag läser att ledarredaktionen på Expressen nu också tycker precis som jag om. – ”Vårdnadsbidraget är en skamfläck” skriver man. Hela reformen är en eftergift till Kristdemokraterna. På något vis vill man visa att kvinnans plats är hemma vid spisen med små bebisar i hasorna. Kvinnan skall tiga i församlingen och laga maten! Avskaffa Vårdnadsbidraget!

Dagens favoritrubrik: ”Skottpengar på skattesmitare” har Teresa Küchler i Svenska Dagbladet satt som sin rubrik på en analys om hur jakten på skatteparadisen inom bland annat EU blir allt mer intensiv. En företeelse som kritiserats från Vänster sedan urminnes tider verkar nu allt mer även Högern inse är skadlig. Även Näringslivs- och Företagsföreträdare börjar inse att skattesmitare och skatteparadisen är till skada för den seriösa företagsamheten. Så skottpengarna är välkomna!

Dagens skoltaliban: I går citerade jag den politiker som är huvudansvarig för att det går åt skogen för den svenska skolan, Folkpartiets Utbildningsminister Jan Björklund. Under en intervju med Dagens Nyheter om den svenska skolan kläckte han ur sig ett par förslag på hur det skulle bli bättre. Förslag som han inte hade förankrat hos sina vänner utan dom fick läsa om dom i tidningen. Nu visar det sig att förslagen i princip är hämtade från förslag från den Rödgröna oppositionen i Utbildningsutskottet. Förslag som Jan Björklund och hans Högerkollegor då röstade ner. Men även Jan Björklund kan tydligen ändra sig. Nu gäller det bara att få hans kollegor inom Högeralliansen att ställa upp på idéerna. Men skulle dom inte göra det så kan han ju stödja de Rödgröna istället.

Sveriges RadioDagens skratt: Att läsa ledare i tidningar som står för en helt annan syn på världen än en själv kan ofta vara riktigt humoristiskt. Under rubriken Public service som bäst – och sämst hittar Maria Ludvigsson i Svenska Dagbladet både bra och dåliga sidor med Sveriges Radio, alltså Public Service. De goda sidorna är när man ställer kritiska frågor till Stefan Löfven. De dåliga sidorna är när man refererar kritik mot friskolereformen. Dvs Public Service är bra när man är stygg mot motståndaren och Public Service är dålig när man är stygg mot dom själva. Kanske är det just allt detta som är så bra med Public Service istället för en Statligt styrd Service?

Dagens underliga dom: Domen har nu kommit efter skandalmatchen mellan Djurgården och Mjällby som ju fick avbrytas sedan en Mjällbyspelare, efter att Mjällby tagit ledningen med 1-0, träffades av ett päron som kastades in från Djurgårdens klack. Bland alla 08:or som vill förminska det inträffade så framställs det som om det var olyckligt att det kastades in ett päron som råkade träffa en spelare. Men verkligheten var ju att det kastades in flaskor, tändare mm. Men det var just päronet som träffade. Nu har domen kommit och matchen ska spelas färdigt från där den avbröts – utan publik. Djurgården döms till 15.000 i böter. Mjällby döms däremot till att betala ut ytterligare 100.000 för resa och uppehälle en extra gång till Stockholm. Jag tar för givet att det är Djurgården som får stå för den kostnaden. För övrigt hade det rimligaste varit att Mjällby hade dömts till segrare i matchen.

Lämna en kommentar

Under Björklund, Folkpartiet, Idrott, Kristdemokraterna, Public Service, Skattefusk, Skolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s