Statsminister med humor

Fredrik ReinfeldtDagens Fredrik: Den Socialdemokratiska riksdagsledamoten Peter Persson lämnade nyligen in en interpellation för att få veta om statsminister Fredrik Reinfeldt, efter Tobias Billströms klavertramp med ”blonda och blåögda”, fortfarande hade förtroende för sin minister. Fast Fredrik Reinfeldt vågade tydligen inte besvara frågan, han överlämnade nämligen hela interpellationen till Tobias Billström själv att besvara! Är han komiker Fredrik Reinfeldt eller bara allmänt nonchalant mot Riksdagsledamöterna?

Dagens Tobias:”Vi är medvetna om hela problematiken” är Moderata försvarsministern Karin Enström kommentar till att den svenska militären än så länge lämnat 6 av sina tolkar arbetslösa och hotade efter sig i Afghanistan. När man nu lämnar Sheberghan, som är en av de två stora baserna, för att dra sig hem till säkerheten i Sverige så lämnas den lokalanställda personalen åt sitt öde. Och det är väl bra att Karin Enström är medveten om problematiken. Det känns som mer än vad hennes partikollega Tobias Billström verkar vara. Av det jag hört från honom än så länge så verkar han inte ens medveten om att det finns en problematik. Dom kan inte söka asyl från Afghanistan, punkt slut! Många andra länder inom ISAF-styrkan som krigat och krigar i Afghanistan har varit mer än medvetna om problematiken, dom har gjort något också.

Dagens pension: Allt fler personer arbetar inom områden där dom inte omfattas av kollektivavtal. 2005 saknade 51% av småföretagen kollektivavtal. På fem år ökade den till 58%. Och i dag är siffran ännu högre. Och detta är helt i enlighet med styrande politikers mål att försvaga den fackliga rörelsen. (Det som kallas Thatcherism – som ju är Näringsminister Annie Lööfs stora idol). På de fem åren 2005-2010 ökade antalet personer som saknade kollektivavtal med 200.000. En effekt är att det inte sätts av några pengar till en kollektivavtalad tjänstepension. Något som märks först när pensionen ska tas ut.

Dagens ökade arbetslöshet: Vi kan konstatera att Riksbanken bestämt sig för att låta räntan vara oförändrad. Dvs ytterligare ökad arbetslöshet och ytterligare problem för svensk exportindustri. Bra tänkt!

Dagens feltänk: Vallagskommittén lämnar i dag in sitt utredningsförslag om ”e-röstning” till Justitieministern. Och man verkar tycka att det är dags att införa röstning på nätet i samband med Riksdagsvalet 2018. Och en del verkar tydligen tycka att det är dags att testa redan vid valet 2014. Själv tycker jag faktiskt inte att det är en god idé. Att rösta ska vara baserat på ett genomtänkt val. Det får alltså inte vara allt för lätt och lättvindigt. Behåll de traditionella valsedlarna!

Dagens citat: – ”Gott omdöme beror på erfarenhet, och erfarenhet får man på grund av dåligt omdöme.

För övrigt är jag fortfarande lika undrande över hur det fungerar inom det Socialdemokratiska partiet där uppenbarligen olika falanger motarbetar olika personer på ett smutsigt sätt. Högerfalangen gjorde sig av med Håkan Juholt genom skitsnack bakom kulisserna och nu har helt uppenbart Islamofober gjort sig av med Omar Mustafa genom samma vidriga spridande av lögner och allmänt skitsnack.

Lämna en kommentar

Under Afghanistan, Arbetslöshet, Demokrati, Ekonomi, Facket, Håkan Juholt, Moderaterna, Pensioner, Reinfeldt, Socialdemokraterna, Tobias Billström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s