Namn och islamofobi

Dagens Muslimerna tar över: En av islamofobernas myter är hur dom där muslimerna snart har tagit över vårt land. SCB har offentliggjort statistik över våra efternamn. Och faktum är att det har blivit tronskifte i toppen. Andersson har nämligen kört om Johansson som det vanligaste efternamnet i Sverige. Och sedan kommer det ena -son namnet efter det andra. Men på 17:e plats kommer faktiskt ett efternamn in som inte är ett -son namn. Där hittar vi nämligen Lindberg! Men kanske är det så att dom där svartmuskiga muslimerna tar ett vanligt svenskt efternamn för att kunna få jobb? Läst i bland annat Dagens Nyheter.

Dagens tycker inte synd om: Den australiska skådespelaren Paul Hogan, bland annat känd för Crocodile Dundee filmerna, har blivit lurad på motsvarande en kvarts miljard kronor. Och det är ju kanske tragiskt. Men han har blivit lurad på pengarna från ett hemligt konto i Schweiz där han gömt undan pengarna för skattemyndigheten i Australien. Det är hans skatterådgivare Philip Egglishaw som nu jagas. Han har pekats ut som hjärnan bakom den största skattesmitarhärvan i Australiens historia. Och tydligen en rejäl bedrägerihärva rent allmänt också. Men som sagt, det är inte synd om Paul Hogan! Man kan ju fundera på hur många rika australier ytterligare som blivit lurade men kanske inte kan anmäla detta eftersom dom ju själva lurat skattemyndigheten. Aftonbladet.

Dagens sanning: Ibland läser man nyheter som gör att man börjar fundera i nya banor. Jag läser en liten artikel som berättar att det för de flesta är det en ren förlustaffär att ha ett eget pensionssparande. Visserligen får vi ju dra av upp till 12.000 kronor i deklarationen. Men om vi jobbar när vi drar av pengarna och sedan är pensionärer när vi tar ut pengarna så förlorar vi på affären. Eftersom den som inte jobbar (pga sjukdom, arbetslöshet eller ålder) straffbeskattas genom jobbskatteavdraget så blir skatten högre på pensionen när vi tar ut pensionssparandet än avdraget är värt när vi jobbar. Jag får tydligen ändra mitt pensionssparande och istället bara sätta in pengarna på en bankbok. Anders Borg har gjort detta förmånligare genom sin straffbeskattning av den som blir sjuk, förlorar jobbet eller som blir gammal.

Carl Fredrik Reuterswärd Non violenceDagens skam: I USA har politikerna sagt Nej till Barack Obamas ytterst begränsade skärpningar av vapenlagarna. Det är uppenbart att de amerikanska politikerna vill fortsätta se amerikanerna skjuta ihjäl varandra. Det är tydligt hur en majoritet av politikerna fortsätter att sitta i vapenlobbyns knä, beroende av deras pengar. Det fascinerande är att det inte ens är i enlighet med väljarnas åsikt. Bland väljarna finns en klar majoritet som stödjer Barack Obamas begränsningar. Men politikerna fortsätter att sitta i vapenlobbyns knä. Men det finns andra sanningar också. Fast om man tittar på American Guns som visas på Discovery Channel så börjar man undra över amerikanen. Jag råkade zappa förbi för någon dag sedan. Då gladde man en 12-årig kille med ett rejält specialgjort gevär som han kunde ut och skjuta med. Man kan bara ruska på huvudet!

Dagens citat:”Den värsta inskränkningen av fri företagsamhet sedan löntagarfonderna” är Urban Bäckström, han är vd för Svenskt Näringsliv, betyg på det mycket begränsade beslut om krav på begränsningar i den fria etableringen av privata vinstdrivande skolor osv. Det Socialdemokratiska partiets beslut är ju i och för sig inte i enlighet med svenska folkets syn på frågan. Men Urban Bäckström ska verkligen tänka lite innan han babblar. Faktum är att en majoritet av svenska folket (inklusive moderata väljare) faktiskt vill gå ännu längre än vad Socialdemokraterna vill. Urban babblar strunt! Läs i Aftonbladet.

För övrigt fortsätter det Socialdemokratiska partiet att arbeta enligt läskpappersprincipen. Det gäller att suga åt sig alla skandaler så att dom fastnar rejält. Jag såg att det stora argumentet för att sparka Omar Mustafa efter mindre än en vecka var att han skadade det Socialdemokratiska partiet. Frågan är om det är han som skadat det Socialdemokratiska partiet eller om det är behandlingen av honom som skadat partiet. Och när vi nu är inne på islamofobiska tankar så ska jag vara ärlig. Jag har ju under ett par veckor varit mycket kritisk mot kolumnisten Johan Norberg i Metro. Men dagens kolumn håller jag helt med Johan. Bra skrivet Johan!

Lämna en kommentar

Under Islamofobi, Pensioner, Privatisering, Skattefusk, Socialdemokraterna, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s