Skäms som skåning

Dagens skäms: Metro har gjort en väljarundersökning i Skåne. Och denna visar att 22% av de manliga väljarna skulle röstat på Skånepartiet i Riksdagsvalet! Jag skäms! Bland kvinnorna skulle ”bara” 12% rösta på Skånepartiet varför partiet får totalt 17% i undersökningen. Partiet är det enda som ökar. För övrigt får Moderaterna 29%, Socialdemokraterna 26%, Miljöpartiet 9%, Folkpartiet 7% och Vänsterpartiet 5%. Centern på 3% och Kristdemokraterna med 2% verkar det bli allt mer uppenbart att dom har gjort sitt i svensk politik. Det kan sägas att Socialdemokraterna får 30% i stöd från kvinnor och bara 23% från män. JAG SKÄMS!

Dagens ökade arbetslöshet: Det står nu klart att vi med största sannolikhet kommer att drabbas av ökad arbetslöshet. Jag läser nämligen att Lars E O Svensson nu bestämt sig för att lämna Riksbankens styrelse i protest. Lars E O Svensson har under många år argumenterat för att den svenska räntan ska sänkas. Något som skulle satt bättre fart på ekonomin och därmed minskat arbetslösheten. Men majoriteten i Riksbankens styrelse har dominerats av ledamöter med en panisk rädsla för inflation. Enligt de direktiv som Riksbanken har så skall inflationen ligga kring 2%, i ett intervall mellan 1-3%. Men i allmänhet ligger den klart under detta. Periodvis har vi till och med haft deflation. Lars E O Svensson har argumenterat för att det finns underlag för att sänka räntan och på så sätt få en lite högre inflation (inom det spann som den ska ligga enligt direktiven) men den stora majoriteten har istället haft som mål att hålla inflationen nere. Resultatet blir en sämre ekonomisk tillväxt och därmed en högre arbetslöshet. Läs även här. Det är tragiskt!

Lämna en kommentar

Under Arbetslöshet, Inflation, Skåne, Sverigedemokraterna, Väljarundersökning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s