Skämt och allvar

Dagens skämt: Kommer ni ihåg Sarah Palin? Hon som en period tyckte att hon skulle vara en riktigt lämplig presidentkandidat i USA. Så blev det lyckligtvis inte. Hon visade sig vid en närmare granskning ha på tok för många knäppa åsikter, och dessutom var väl inte heller hennes kunskaper på många områden de allra mest framträdande. Det är många som är okunniga, men de flesta som är okunniga om komplicerade saker brukar erkänna detta, vilket Sarah Palin väl inte var så duktig på. Under dagen har det spritts information om att Sarah Palin förespråkat en invasion av Tjeckien. Anledningen skulle vara att de båda bröderna Tamerlan och Dzhokhar Tsarnaev som låg bakom bombdåden i samband med Boston Marathon skulle komma ifrån Tjeckien. Och det är ju nästan rätt i varje fall, även om det ju är Tjetjenien som de båda bröderna hade sitt ursprung från. Men nästan rätt i varje fall. Och skämtet var så trovärdigt att väldigt många gick på det. Jag med till en början…

Moderata FörsämringskassanDagens Försämringskassa: Jag ser att Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson verkar ha insett att Försäkringskassans centraliserade och opersonliga service har satt sina spår, allra helst i kombination med politiska beslut som gjort myndigheten till en ”kontrollmyndighet” istället för en ”servicemyndighet”. Under rubriken Försäkringskassan ska bli bättre och snabbare skriver han ett debattinlägg där han lovar just detta. Nu verkar hela debattinlägget i princip handla om sjukskrivningarna. Men Försäkringskassan sysslar faktiskt med annat också. Men jag tror på Dan Eliasson – i varje fall delvis. Det finns många kvar på Försäkringskassan som jobbade där när det var just detta som var målet med verksamheten istället för den centraliserade och avpersonifierade kontrollmyndigheten. Låt oss hoppas att den gode Dan har rätt och menar allvar.

Dagens moderutt: På sin Twitter skriver moderaten Sofia Arkelsten (välkänd för sina historieomskrivningar under tiden som partisekreterare:) – ”Nu hyllar S samkönade äktenskap. Fint att de gillar Allianspolitiken på det området.” Till Sofia kan vi berätta att Socialdemokraterna är för samkönade äktenskap sedan 2005. Moderaterna anslöt sig 2007. Och det blev aldrig någon Allianspolitik av frågan eftersom Kristdemokraterna sade Nej.

Dagens miljöjämförelse: Ungefär 400.000 svenskar åker under ett år till Thailand för att få ligga på en sandstrand och sippa ett glas… Den mängd brännolja som då förbrukas under flygresan (och släpps ut i atmosfären) motsvarar vad det går åt för att värma upp 300.000 svenska villor under ett år. I väldigt många fall är svensken en mycket miljömedveten världsmedborgare. Vi är villiga att göra insatser för att den miljö vi lever i ska bli bättre och lämplig att bo i även för våra efterkommande. Ända tills vi ska åka på semester!

Nu ska jag gå på en studiecirkel om solenergi…

Lämna en kommentar

Under Försäkringskassan, Miljö, Moderaterna, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s