En kort dag

Dagens Annie: Jag ser att Annie Lööf idag lanserar ett initiativ för jämställdhet och kvinnors företagande under mottot ”Golden Rules of Leadership”. Målet är tydligen att internationellt öka andelen kvinnliga företagare. Jag har ett tips till Annie om en av dessa ledande ”Golden Rules of Leadership”, nämligen ”Never tell a lie” – ljug aldrig! Om man gör det så blir man nämligen bara som vilken annan manlig företagare som helst – alternativt svensk Näringsminister! Läst på Veckans Affärer.

Dagens dåliga samvete: Jag skäms lite över min tillfredsställelse. Men jag kan inte hjälpa att det är på det viset. När jag tittar på den svenska allsvenska fotbollstabellen träder nämligen mitt ”stockholmshat” fram och skadeglädjen frodas. De fyra lagen från Stockholm belägger nämligen 4 av de 7 sista platserna i tabellen. Syrianska på 10:e plats är bästa 08-lag med AIK, Brommapojkarna och Djurgården ännu längre ner. Att se Djurgården rejält distanserade i botten är så härligt att se att jag inte kan beskriva detta. Och jag skäms faktiskt lite (men bara lite…) för denna skadeglädje. För ”Stockholmare är smartare” som Moderaten Anna Kinberg Batra sade en gång – och som Moderat måste hon ju ha rätt. Usch ja, var kommer denna Fjollträsk-aversion från?

2 kommentarer

Under Centern, Feminism, Idrott, Lööf, Näringsliv, Stockholm

2 svar till “En kort dag

 1. Jag har svårt för det där hatet som finns mellan olika fotbollsklubbar och mellan vissa delar av landsorten mot Sthlm. Och att du hänger upp dej på ett uttalande på AKB gjorde för 10-15år sedan(räcker det med 30 gånger som du kommenterat det?) börjar bli tröttsamt, förnya dej.
  I stället för att vara så negativ mot Stockholmslagen så borde det glädja dej att 2 av topp-3 är skånska lag(HIF och MFF). OM jag inte minns fel har väl allsvenskan vunnits av skånska lag 2 av dom 3 senaste åren. Värt att notera är att 3 av topp-4 lagen spelar fotboll på riktigt gräs. Vad anser förresten Sven Tycker om plats vs. ”riktigt” grän i allsvenskan?

  • Nä, jag tror inte att det räcker med 30 gånger… Men det är ett så fruktansvärt korkat yttrande att jag inte kan glömma det. Och dessutom slår man ju två flugor i en smäll – både 08:or och Moderater. Kan det bli bättre?

   Och menar du att man ska koncentrera sig på det positiva (Skånes framgångar) istället för det negativa (Stockholms bakslag)? Det är ju inte lika kul!

   Men du har i princip rätt. Hade jag skrivit en kommentar till bloggen hade jag nog sagt ungefär det samma.

   Det där med gräset har jag inte tänkt på. Och är inte tillräckligt insatt för att ha en åsikt, mer än att ”Back to basic” ofta är en vettig tanke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s