Skattepengar till den som redan har

Dagens ROT & RUT: I går granskade Uppdrag Granskning hur fifflet med ROT-avdraget sprider sig. Reformen som hade som formell avsikt att minska den svarta ekonomin har skapat en ny svart ekonomi. Seriösa hantverkare är kritiska till att lagen är skriven på ett sätt som gör det omöjligt för Skatteverket att ingripa mot fusket. Och trots att Skatteverket och branschorganisationer begärt en översyn händer inget. Många uppskattningar hävdar att fifflet med ROT och RUT är större än det svartarbete som försvunnit. Mycket svartarbete är fortfarande kvar, men fifflandet med bidraget växer kraftigt i omfattning. Men, det är en populär reform. Den som har råd att bygga ett uterum, få fönstren tvättade, få hjälp med barnens läxläsning, få villan städad, bygga pool i trädgården osv är naturligtvis tacksam om hen kan få arbetet betalt av alla andra skattebetalare. Vem tackar Nej till att få pengar av andra. Den som inte har råd att utnyttja subventionerna får väl skylla sig själv. Läs även hos Sveriges Radio.

Dagens Björklund: Sedan skoltalibanen Jan Björklund (folkpartist) fick ansvar för den svenska skolan har skillnaderna mellan skolorna i landet hela tiden ökat. Resultaten har försämrats. Under Jan Björklunds år vid makten har antalet skolpsykologer och antalet specialpedagoger i den svenska skolan minskat med 10%. Inte så konstigt att resultaten försämras och att eleverna känner det som om dom vistas i en experimentverkstad. Men Jan Björklund fortsätter att lägga hela skulden på sina föregångare. Han är naturligtvis själv helt oskyldig och utan ansvar. Och jag håller med, Jan Björklund är ansvarslös! I dag har det lagts fram tre olika utredningar, som alla pekar på samma problem.

Dagens utvandrare: F.d. Sverigedemokraten Erik Almqvist har ju inte direkt gjort sig känd för att uppskatta att människor flyttar från andra länder till Sverige. De kulturella skillnaderna skapar ju bara problem menade han förr i tiden. Det var Erik Almqvist som blev välkänd när han beväpnad med ett järnrör och styrkt av destillerade drycker gav sig ut på jakt i Stockholm. Nu har Erik Almqvist lämnat Riksdagen, lämnat Sverigedemokraterna, lämnat Sverige och valt att själv testa på hur det är att vara invandrare. Erik har flyttat till Ungern! Och det där med järnrör lär ju i varje fall passa i Ungern. Men är du välkommen som invandrare i den ungerska kulturen? Läs här och här och här.

1 kommentar

Under Björklund, ROT-avdrag, RUT-avdrag, Samhällsklyftor, Skattefusk, Skolan, Sverigedemokraterna

Ett svar till “Skattepengar till den som redan har

  1. Henrik L

    Varför ägnar sig så många hantverkare åt att fuska?
    Hur kan arbetarmoralen vara så låg?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s